Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ανοίγουν σήμερα 6/5 τα σχολεία για τους εκπαιδευτικούς … με στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ για την επανέναρξη

Ανοίγουν σήμερα 6/5 τα σχολεία για τους εκπαιδευτικούς … με στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ για την επανέναρξη
Στις 11/5 επιστρέφουν στα σχολεία οι μαθητές της Γ΄Λυκείου και στις  18/5 οι υπόλοιποι μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων
Με τρίωρες στάσεις εργασίας τις τρεις πρώτες ώρες του ημερήσιου και του εσπερινού ωραρίου υποδέχεται η ΟΛΜΕ το σημερινό «άνοιγμα» των σχολείων για τους εκπαιδευτικούς, ενόψει της επανεκκίνησης που είναι προγραμματισμένη για τις 11/5 για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου.
Το άνοιγμα αυτό θα γίνει μετ’ εμποδίων καθώς η ΟΛΜΕ  πέρα από τη στάση εργασίας που έχει κηρύξει, καλεί τις ΕΛΜΕ να προκηρύξουν στάση εργασίας για το υπόλοιπο του ωραρίου, ενώ παράλληλα καλούνται οι εκπαιδευτικοί που είτε είναι οι ίδιοι είτε έχουν κάποιο μέλος της οικογένειάς σε ευπαθή ομάδα να κάνουν χρήση των προβλεπομένων αδειών για τις 7 και 8 Μαΐου.
Υπενθυμίζεται πως πέρα από τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, στα σχολεία επιστρέφουν στις 18/5 και οι υπόλοιποι μαθητές του Λυκείου και του Γυμνασίου.
Για την καλύτερη προετοιμασία των σχολείων προκειμένου να υποδεχθούν καθηγητές και μαθητές, από το υπουργείο Παιδείας αναφέρουν πως οι εκπαιδευτικές δομές έχουν εξοπλιστεί με το απαραίτητο υλικό – ανισηπτικά, κρεμοσάπουνα, χειροπετσέτες, καθαριστικά, κα – καθώς και ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον καθαρισμό των εκπαιδευτικών δομών δύο φορές την ημέρα, και κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους και μετά το πέρας του ωραρίου.
Σε ένα αναλυτικό σημείωμα 35 ερωταπαντήσεων, το υπουργείο Παιδείας εξηγεί γιατί ανοίγουν τα σχολεία, αν αξίζει το ρίσκο, αν είναι ασφαλείς εκπαιδευτικοί και παιδιά, τι θα γίνει με τις απουσίες, τι ισχύει με τις μάσκες και με τον αριθμό μαθητών ανά αίθουσα.
Επιπλέον, διευκρινίζεται ότι εάν κάποιος υποψήφιος των Πανελλαδικών Εξετάσεων νοσήσει, θα συμμετάσχει στις επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης