Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με προσεκτικά βήματα η άρση των lockdowns διεθνώς – Η προσοχή στραμμένη στην ανάπτυξη εμβολίου – Σχεδόν 3,48 εκατ. κρούσματα και 246 χιλ. νεκροί

Με προσεκτικά βήματα η άρση των lockdowns διεθνώς – Η προσοχή στραμμένη στην ανάπτυξη εμβολίου – Σχεδόν 3,48 εκατ. κρούσματα και 246 χιλ. νεκροί
Η ανάπτυξη εμβολίου για την αντιμετώπιση της Covid -19 το μεγάλο στοίχημα για τη διεθνή κοινότητα αλλά λείπει η κοινή προσπάθεια
Στην «επόμενη μέρα» μεταβαίνουν σταδιακά αρκετές χώρες στον κόσμο, καθώς λήγει το αμφιλεγόμενο μέτρο του lockdown αλλά τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν, αφού η διασπορά του κορωνοϊού συνεχίζεται.
Η προσοχή πλέον είναι στραμμένη στην ανάπτυξη του εμβολίου, που θα απαλλάξει οριστικά τον πλανήτη από το έρεβος της Covid -19 και εργώδεις είναι οι προσπάθειες σε ΗΠΑ και Ευρώπη αλλά χωρίς να υπάρχει μεταξύ τους συντονισμός.  
Απέναντι σε αυτή τη διάχυτη αβεβαιότητα και απαισιοδοξία, η ελπίδα έρχεται από την επιστημονική κοινότητα, η οποία είναι και αυτή που θα δώσει το οριστικό τέλος σε αυτόν τον παγκόσμιο «εφιάλτη» είτε με μια κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή είτε με ένα εμβόλιο.
Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα τόσο για την αποτελεσματικότητα δύο φαρμάκων, του remdesivir της φαρμακευτικής εταιρείας Gilead και το tocilizumab που δοκιμάζουν Κινέζοι επιστήμονες, όσο και για την πιθανότητα να κυκλοφορήσει έως τον ερχόμενο Οκτώβριο το εμβόλιο.
Είναι χαρακτηριστικό πως περισσότερες από 130 θεραπείες μελετώνται στο πλαίσιο της έρευνας κατά του κορωνοϊού, εκ των οποίων οι 68 αφορούν νέα φάρμακα, ενώ οι υπόλοιπες παλαιότερες θεραπείες ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει περισσότερες από 25 κλινικές δοκιμές.
Την ίδια στιγμή περισσότερα από 90 εμβόλια είναι υπό διερεύνηση έναντι του ιού SARS-CoV-2 ανά την υφήλιο, εκ των οποίων έξι εμβόλια έχουν ήδη προχωρήσει σε στάδια κλινικών δοκιμών σε εθελοντές προκειμένου να ελεγχθεί η ασφάλεια τους, ενώ σε άλλα έχουν αρχίσει δοκιμές σε πειραματόζωα.
Ο Dr Fauci ένας από τους κορυφαίους λοιμωξιολόγους των ΗΠΑ και διευθυντής του National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIH), δήλωσε ότι,  με σκοπό την επιτάχυνση της ανάπτυξης εμβολίου, θα προχωρήσουν στην παραγωγή εκατοντάδων εκατομμυρίων δόσεων μέχρι τον Ιανουάριο.
Στο μεταξύ, έκκληση για διεθνή συνεργασία, στην προσπάθεια ανάπτυξης φαρμάκου και εμβολίου κατά του κορωνοϊού, απηύθυνε η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel.
Πάντως, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα διεθνώς ξεπερνούν τα 3,48 εκατομμύρια και οι νεκροί τις 246 χιλιάδες, ενώ αυτοί που νόσησαν και θεραπεύτηκαν, έχουν υπερβεί το 1 εκατ.
Οι θάνατοι ως προς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα υπολογίζονται στο 7,14% ενώ όσοι θεραπεύτηκαν, υπολογίζονται στο 31,2%.

Άρση lockdown σε πολλές χώρες – Που και πότε

Η Ευρώπη επιπεδώνει σταδιακά την επιδημική καμπύλη του κορωνοϊού, ελπίζοντας πως δεν θα υπάρξει δεύτερο κύμα κρουσμάτων.
Στην Ελβετία, ξεκίνησε από την Δευτέρα  27/4 η πρώτη φάση της χαλάρωσης των περιορισμών, με την επαναλειτουργία των κομμωτηρίων, των ανθοπωλείων και των καταστημάτων με είδη κήπου, ενώ στη Σουηδία ανοιχτά είναι τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι καταναλωτές μπορούν να πηγαίνουν στα καταστήματα και τα παιδιά να κάνουν υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες.
Στην Αυστρία, όπου το lockdown έληξε στις 30/4, επιτρέπεται η συγκέντρωση έως και 10 ατόμων σε δημόσιο χώρο ενώ από τις 15/5 θα ανοίξουν τα εστιατόρια και από τις 18/5 θα ανοίξουν σχολεία και γυμνάσια, στο Βέλγιο στις 4/5 θα ανοίξουν τα καταστήματα υφασμάτων, στις 11/5 τα καταστήματα και από τις 18/5 τα σχολεία ενώ στην Ολλανδία από τις 11/5 θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, σε μια πρώτη χαλάρωση των μέτρων που ισχύουν από τις 15 Μαρτίου.
Στην Κύπρο, στις 4 Μαΐου αναμένεται η πρώτη από τις 4 φάσεις για τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά την οποία αναμένεται να αυξηθούν οι επιτρεπόμενες μετακινήσεις των πολιτών, να ανοίξουν μικρά υπαίθρια εργοτάξια και καταστήματα λιανικού εμπορίου, όπως  και άλλες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Στην Τσεχία, ήδη έχει αρθεί η απαγόρευση των ελεύθερων μετακινήσεων και πλέον οι πολίτες μπορούν να συγκεντρώνονται υπαιθρίως σε ομάδες μέχρι δέκα ανθρώπων, να βγαίνουν ελεύθερα από το σπίτι τους, τηρώντας όμως  τους  κανόνες κοινωνικής απόστασης και την χρήση μάσκας, ενώ η Πολωνία, στις 4 Μαΐου αναμένεται να ανοίξει και πάλι τους υπαίθριους χώρους αθλητικών δραστηριοτήτων και στα τέλη Μαΐου να επιτρέψει τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων της κορυφαίας κατηγορίας.
Στην Ουγγαρία, στις αρχές Μαΐου η κυβέρνησή του Orban σχεδιάζει να αντικαταστήσει την καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας, που ισχύει σήμερα, με μια πιο προσαρμοσμένη στα δεδομένα εκδοχή του lockdown, ενώ στην Πορτογαλία η κατάσταση έκτακτης ανάγκης αίρεται από τις 3 Μαΐου, αλλά το άνοιγμα της οικονομίας θα γίνει με αργούς ρυθμούς ανά 15 ημέρες.
Μετά τις 15 Μαΐου η Ρουμανία θα άρει τους περιορισμούς στις μετακινήσεις, υπό προϋποθέσεις σχετικά με την αυστηρή τήρηση των κανόνων ασφαλείας και την αποφυγή συνωστισμού, ενώ στη Σερβία από τις 27/4 επιτράπηκε η λειτουργία των κομμωτηρίων και των γυμναστηρίων.
Επιπλέον, η Βουλγαρία προγραμματίζει να άρει την Τετάρτη (6/5) την απαγόρευση μετακίνησης των πολιτών της, εκτός των τοπικών κοινοτήτων τους.
Η Νότια Κορέα από τις 6 Μαΐου προχωρά σε περαιτέρω χαλάρωση των κανόνων κοινωνικής απόστασης, επιτρέποντας τη σταδιακή επαναλειτουργία των επιχειρήσεων.

Ιταλία: Από Δευτέρα 4/5 στη δεύτερη φάση – Οι κλάδοι που επαναλειτουργούν

Στη «δεύτερη φάση», με μερική επιστροφή στην καθημερινότητα, μπαίνει τη Δευτέρα 4/5 η Ιταλία, καθώς θα «ξανασηκώσουν ρολά» ο οικοδομικός τομέας, η βιομηχανία της μόδας και των αυτοκινήτων,   η επιπλοποιεία.
Επιπλέον, τα καφέ και τα εστιατόρια θα μπορούν να δίνουν στους πελάτες έτοιμο φαγητό και ροφήματα, υπό την προϋπόθεση ότι θα καταναλώνονται μόνο στο σπίτι.
Σημειώνεται ότι η επιστροφή στην πλήρη λειτουργία τους θα γίνει την 1η Ιουνίου, χωρίς να αποκλείεται σε περιοχές της χώρας που έχουν περιορισμένο αριθμό κρουσμάτων (κυρίως στον Νότο) το σύνολο των καταστημάτων να επαναλειτουργήσει νωρίτερα απ΄ ότι προβλέπει το σχέδιο αυτό της κυβέρνησης της Ρώμης.
Έτσι, τη Δευτέρα στα επαγγελματικά τους καθήκοντα θα επιστρέψουν τέσσερα εκατομμύρια τετρακόσιες χιλιάδες πολίτες.
Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι σε ισχύ η υπεύθυνη δήλωση, την οποία οι πολίτες της χώρας πρέπει να υπογράφουν σε κάθε έλεγχο αστυνομικών ή καραμπινιέρων.
Πλέον, οι πολίτες θα μπορούν να βγαίνουν από την οικίας τους για να πηγαίνουν στην δουλειά, για λόγους υγείας, για έκτακτες και σοβαρές ανάγκες, αλλά και για να επισκέπτονται ανθρώπους με τους οποίους διατηρούν «μόνιμη αισθηματική σχέση», καθώς αποσαφηνίσθηκε ότι θα επιτρέπεται η συνάντηση με συζύγους, συντρόφους, συγγενείς μέχρι και έκτου βαθμού, αρραβωνιαστικές και αρραβωνιαστικούς, όχι όμως με φίλους.
Πάντως, έκκληση απευθύνει η ιταλική κυβέρνηση όποιοι μπορούν να συνεχίσουν την τήλε-εργασία, να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας στα μέσα μαζικής μεταφοράς και εάν είναι εφικτό να μετακινούνται με τα πόδια, ποδήλατο ή και με πατίνι.

Βρετανία: Σταδιακή άρση του Lockdown εντός της εβδομάδας - Τα σχολεία ανοίγουν 1η Ιουνίου - Στους 28.446 οι νεκροί

Το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο την 1η Ιουνίου μελετά η κυβέρνηση Johnson σε αλλεπάλληλές συσκέψεις με τους υπουργούς του.
Όπως αναφέρει η Telegraph,  ο Johnson, ο οποίος άρχισε τις τελευταίες ημέρες να ασκεί ξανά τα καθήκοντά του, αφού αποθεραπεύτηκε μετά τη μόλυνσή του από τον κορωνοϊό, πρόκειται να παρουσιάσει τον "οδικό χάρτη" για την άρση των μέτρων περιορισμού που επιβλήθηκαν στο ΗΒ για να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας σε διάγγελμά του προς το έθνος την ερχόμενη Κυριακή.
Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα, της εφημερίδας The Sunday Times, η κυβέρνηση των Συντηρητικών θα αρχίσει να χαλαρώνει κάποιους από τους περιορισμούς εντός της εβδομάδας, ενθαρρύνοντας την επανέναρξη της δραστηριότητας στον τομέα των κατασκευών, επιτρέποντας στους πολίτες να βγαίνουν έξω, αλλά προτρέποντας τους να καλύπτουν τα πρόσωπά τους όταν χρησιμοποιούν μέσα μαζικής μεταφοράς.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να καταρτιστεί σχέδιο για την άρση του lockdown και την επανέναρξη της δραστηριότητας στην πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου χωρίς να προκληθεί δεύτερο κύμα ραγδαίας εξάπλωσης της πανδημίας.
Στο μεταξύ, ακόμη 315 νέους θανάτους από επιπλοκές του νέου κορωνοϊού σε νοσοκομεία και άλλες δομές όπως οίκους ευγηρία, κατέγραψε η Βρετανία.
Πλέον ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τη νόσο Covid-19 ανέρχεται σε 28.446 στη χώρα, που είναι η δεύτερη πλέον πληγείσα στην Ευρώπη.
 
Image
 
Η ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας με μια ματιά:

- Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 3.483.194
- Οι νεκροί ανέρχονται σε 246.027 ενώ θεραπεύτηκαν 1.113.454 άνθρωποι
- Πρώτες σε κρούσματα παγκοσμίως οι ΗΠΑ με 1.148.004 - Στους 67.155 οι νεκροί
- Η Ιταλία μετρά 28.884 νεκρούς και 210.717 κρούσματα
- Δεύτερη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ισπανία με 216.582 και 25.264 νεκρούς
- Στους 24.763 οι νεκροί στη Γαλλία, 168.518 τα κρούσματα
- Στη Βρετανία οι νεκροί έφτασαν τους 28.446 και τα κρούσματα σε 183.501
- Στη Γερμανία τα κρούσματα ανέρχονται σε 165.183 και οι νεκροί σε 6.812
- Στο Ιράν οι νεκροί ανέρχονται σε 6.203 και τα κρούσματα σε 97.424
- Στη Νότια Κορέα οι νεκροί ανέρχονται σε 250 ενώ τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 10.793
- Στην ηπειρωτική Κίνα έχουν καταγραφεί συνολικά 83.959 και 4.637 θάνατοι
- Στην Ιαπωνία τα κρούσματα ανέρχονται σε 14.571 ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 474
- Στους 7.844 οι θάνατοι στο Βέλγιο και στα 49.906 τα κρούσματα
- Στα 6.799 τα κρούσματα στην Αυστραλία, στα 29.905 στην Ελβετία που μετρά και 1.762 θανάτους.
- Στην Ελλάδα έφτασαν τους 144 οι νεκροί.
- Στους 3.397 οι νεκροί στην Τουρκία, πάνω από 126.045 τα κρούσματα.
Image
«Το Remdesivir είναι ένα φάρμακο πιθανότατα άχρηστο»

Οι αγορές ενθουσιάστηκαν ίσως βιαστικά για μια μελέτη  σχετικά με ένα φάρμακο της Gilead Sciences, που βοηθά τους ασθενείς με κορωνοϊό να αναρρώσουν ταχύτερα.
Όμως το μόνο που αποκαλύφθηκε κατά τις δοκιμές ήταν το εξής: το remdesivir δεν είναι η θαυματουργή θεραπεία που θα μας βγάλει όλους από την καραντίνα
Ακόμη χειρότερα, όπως γράφει το Bloomberg, η δοκιμή του που έσπευσε να πάρει γρήγορη έγκριση από την FDA (Οργανισμός ασφάλειας φαρμάκων και τροφίμων στις ΗΠΑ), χωρίς την ύπαρξη απαραίτητων πληροφοριών για το είδος των ασθενών που βοηθά ή επιβαρύνει, στερεί από τους γιατρούς τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν καλύτερα τέτοιου είδους ιούς.
Όλα αυτά εγείρουν σημαντικό αριθμό ερωτημάτων και ο καθηγητής χειρουργικής Mark Hoofnagle προειδοποιεί: «Λυπάμαι πραγματικά που λέω, αλλά το remdesivir είναι μάλλον άχρηστο».
Ο ίδιος εξηγεί ότι, η επίδραση του φαρμάκου σε έναν ασθενή είναι χαμηλή και δεν βελτιώνει τη θνησιμότητα.
Δυστυχώς, τα αντιιικά συστατικά του δεν λειτουργούν επαρκώς σε οξεία νόσο.
«Αυτό έχει να κάνει με τον μηχανισμό δράσης τους και την απόκριση του ξενιστή», σημειώνει.
Τα αντιιικά στοχεύουν συνήθως κάποια πτυχή του μηχανισμού μετάδοσης του ιού.
Το remdesivir είναι ένα έξυπνο φάρμακο που αναστέλλει ένα βασικό κομμάτι ιών RNA που δεν έχουν τα θηλαστικά και καθυστερεί την εξάπλωση του ιού.
Δυστυχώς, τη στιγμή που κάποιος έχει συμπτώματα, συνήθως έχει ήδη υψηλό  ικό φορτίο.
Έτσι, όταν χορηγείται ένα αντιικό φάρμακο σε κάποιον που είναι ήδη άρρωστος, η ζημιά από τον ιό μεγιστοποιείται.
Ευτυχώς, οι ανεπιθύμητες ενέργειες του remdesivir δεν φαίνονται να είναι σοβαρές και το μόνο που κληροδοτεί σε ασθενείς είναι μερικά εξανθήματα και τίποτα απειλητικό για τη ζωή.
Δεν είναι μόνο ο Αμερικανός επιστήμονας που μιλά αρνητικά για το συγκεκριμένο φάρμακο.
Πολλοί συνάδελφοί του ανά τον κόσμο, επισημαίνουν  ότι,  πρόκειται μάλλον για ένα φάρμακο, που δεν μειώνει καθόλου τους θανάτους και την βαριά έκταση της νόσου.
Μάλιστα αποδίδουν τον όλο θόρυβο πιθανότατα σε οικονομικούς λόγους και όχι πραγματικούς ή επιστημονικούς. 



Ο FDA ενέκρινε το Remdesivir για επείγουσα χρήση

To φάρμακο κατά του κορωνοϊού Remdesivir εγκρίθηκε από τον FDA, όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump
Το πολλά υποσχόμενο φάρμακο της εταιρείας Gilead κατά του κορωνοϊού, Remdesivir, έλαβε έγκριση από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump.
Πιο συγκεκριμένα, το αντιιικό φάρμακο της Gilead Sciences Inc. εγκρίθηκε από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για επείγουσα χρήση σε ασθενείς Covid-19, δήλωσε ο Πρόεδρος Donald Trump σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο την Παρασκευή 1 Μαΐου.
«Το φάρμακο Remdesivir έδωσε θετικά δείγματα, καθώς βοήθησε ασθενείς με Covid-19 που νοσηλεύονταν να ανακάμψουν γρήγορα.
Έτσι, ο FDA ενέκρινε το φάρμακο για έκτακτα περιστατικά, περιορίζοντας τη γραφειοκρατική διαδικασία.

Image

Bill Gates: Υπάρχουν 8 πολλά υποσχόμενα εμβόλια, 1 θα είναι έτοιμο τον Δεκέμβριο

Περίπου 8 με 10 εμβόλια παρουσιάζουν αυξημένες πιθανότητες να είναι πολύ αποτελεσματικά απέναντι στον κορωνοϊό, ενώ ένα από αυτά θα είναι έτοιμο μέχρι τέλη Δεκεμβρίου ή στις αρχές του 2021, υποστηρίζει ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates.
Να επισημανθεί ότι περίπου 100 ερευνητικές ομάδες ανά τον κόσμο διεξάγουν έρευνες για την ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού εμβολίου κατά της πανδημίας.
Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft έχει διαθέσει εκατομμύρια δολάρια, μέσω του ιδρύματος Bill & Melinda Gates Foundation, για τη δημιουργία ενός εμβολίου.
Μάλιστα, το ίδρυμα μέχρι στιγμής έχει δεσμεύσει 250 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο Gates ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ο οργανισμός σχεδιάζει να διαθέσει όλους του πόρους που έχει στη διάθεσή του για την αντιμετώπιση της νόσου.
Την Πέμπτη 30 Απριλίου, ο Bill Gates ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του blog ότι ένα εμβόλιο κανονικά χρειάζεται περί τους 18 μήνες για να αναπτυχθεί.
Ωστόσο, μια τέτοια διαδικασία θα μπορούσε να διαρκέσει από εννέα μήνες έως δύο χρόνια.

Ρεκόρ κρουσμάτων στη Ρωσία

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων της Covid -19 κατέγραψε την Κυριακή (3/5/2020) η Ρωσία.
Ρώσοι υγειονομικοί αξιωματούχοι στη Μόσχα ανακοίνωσαν το Σάββατο (2/5) περισσότερα από 9.000 νέα κρούσματα.
Ο αριθμός αυτός αυξήθηκε και ξεπέρασε τις 10.000 την Κυριακή.
Μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες, η Ρωσία έχει περάσει από μία κατάσταση με έναν σχετικά ασήμαντο αριθμό θετικών κρουσμάτων στον αντίποδα με πλήθος λοιμώξεων.
Η Ρωσία πρόσθεσε 10.633 κρούσματα Covid-19, τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό για τη χώρα μέχρι στιγμής.
Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων αυξήθηκε σε 134.687, σύμφωνα με τις ρωσικές υγειονομικές αρχές.
Περίπου οι μισές από τις νέες περιπτώσεις είναι ασυμπτωματικές και η Μόσχα αντιπροσωπεύει σχεδόν το 56% των νέων λοιμώξεων.
Οι συνολικοί θάνατοι της Ρωσίας από Covid-19 αυξήθηκαν σε 1.280.
Όπως ανέφερε ο Guardian, ο δήμαρχος της Μόσχας προειδοποίησε ότι έως και το 2% του πληθυσμού της πόλης ενδέχεται να  έχει μολυνθεί, καθώς τα νοσοκομεία στη ρωσική πρωτεύουσα έχουν κατακλυστεί από ασθενείς.
Αν το στοιχείο αυτό αποδειχθεί πραγματικό, αυτό σημαίνει πως έχουν μολυνθεί περισσότεροι από 240.000 Μοσχοβίτες.

Image

Η ελπίδα επιστρέφει στην Ισπανία

Αισιόδοξα είναι τα νέα δεδομένα της πανδημίας του κορωνοϊό για την Ισπανία η οποία ανέφερε 164 θανάτους το τελευταίο 24ωρο, την χαμηλότερη ημερήσια αύξηση που έχει αναφερθεί από τη 18η Μαρτίου, σύμφωνα με την εφημερίδα «El Pais».
Όπως όλα δείχνουν η χώρα βρίσκεται σε καθοδική πορεία την ώρα που ο συνολικός αριθμός των θανάτων έχει φτάσει ήδη τους 25.264.
Μέχρι χθες (2/5), η Ισπανία είχε αναφέρει 216.582 επιβεβαιωμένα περιστατικά μόλυνσης, που σήμερα έχουν αυξηθεί σε 217.466, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Το αεροδρόμιο της Βιέννης θα υποβάλλει τους επιβάτες σε τεστ

Το αεροδρόμιο της Βιέννης θα προσφέρει επιτόπιους ελέγχους για  κορωνοϊό από τη Δευτέρα (4/5) για να επιτρέψει στους επιβάτες που εισέρχονται στην Αυστρία να αποφύγουν την καραντίνα για 14 ημέρες.
Οι επιβάτες που φτάνουν στο αεροδρόμιο υποχρεούνται να προσκομίσουν πιστοποιητικό υγείας που να δείχνει αρνητικό αποτέλεσμα για Covid - 19 το οποίο δεν είναι παλαιότερο από τέσσερις ημέρες, ή να εισέλθουν σε καραντίνα.
Από τη Δευτέρα οι επιβάτες μπορούν να  υποβάλλονται σε μοριακό τεστ για  κορωνοϊό στο αεροδρόμιο και να λάβουν το αποτέλεσμα σε δύο έως τρεις ώρες, ανακοίνωσε η διοίκηση του αυστριακού αερολιμένα, όπως μεταδίδει το Reuters.


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης