Ν. Υόρκη (ΗΠΑ): Το 87%, ή 9 στους 10 κατοίκους στηρίζουν την απόφαση Cuomo διατήρησης των μέτρων ως τις 15/5

Ν. Υόρκη (ΗΠΑ): Το 87%, ή 9 στους 10 κατοίκους στηρίζουν την απόφαση Cuomo διατήρησης των μέτρων ως τις 15/5
Στην πλειονότητά τους (56%) οι Νεοϋορκέζοι δηλώνουν ότι δεν περιμένουν ότι τα πράγματα θα επιστρέψουν σύντομα στην κανονικότητά τους
Μολονότι σε ορισμένες Πολιτείες αποτελεί αντικείμενο έντονων διαφωνιών και αμφισβητήσεων, οι Νεοϋορκέζοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία τάσσονται υπέρ της καραντίνας: στην Πολιτεία που αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας, σχεδόν 9 στους δέκα κατοίκους (ποσοστό 87%) θεωρούν σωστή την απόφαση του κυβερνήτη Andrew Cuomo να διατηρηθούν τα μέτρα μέχρι τις 15 Μαΐου, τουλάχιστον, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση.
Με βάση αυτή τη δημοσκόπηση που διεξήγαγε το Siena College στο διάστημα 19-23 Απριλίου σε δείγμα 803 ψηφοφόρων, ένας στους δύο Νεοϋορκέζους (51%) γνωρίζει κάποιον άνθρωπο ο οποίος βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό.
Στην Πολιτεία αυτήν έχουν καταγραφεί περισσότερα από 288.000 κρούσματα, δηλαδή το ένα τρίτο του συνόλου.
Στην πόλη της Νέας Υόρκης, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας όπου καταγράφονται περισσότεροι από 16.000 θάνατοι (επιβεβαιωμένοι ή ύποπτοι) από την Covid-19, το 60% δηλώνει ότι γνωρίζει έναν ασθενή και το 46% ότι γνωρίζει «προσωπικά» κάποιον που πέθανε από την ασθένεια.
Ο κυβερνήτης Cuomo επαναλαμβάνει ότι η άρση των μέτρων δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο σταδιακά, με μια ενδεχόμενη επανεκκίνηση του κατασκευαστικού τομέα μετά τις 15 Μαΐου.
Στην πλειονότητά τους (56%) οι Νεοϋορκέζοι δηλώνουν ότι δεν περιμένουν ότι τα πράγματα θα επιστρέψουν σύντομα στην κανονικότητά τους.
Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης, που κατέχει αυτό το αξίωμα από τον Ιανουάριο του 2011 και δίνει καθημερινά συνεντεύξεις Τύπου με υψηλή ακροαματικότητα, είναι πιο δημοφιλής από ποτέ: το 84% εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την κρίση και μόνο το 15% τον αποδοκιμάζει.
Από την άλλη, τους χειρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ εγκρίνει μόνο το 34%, έναντι 65% που τους αποδοκιμάζει.
Το περιθώριο λάθους της δημοσκόπησης ανέρχεται στις 3,7 μονάδες.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS