Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Καταρρέει δημοσκοπικά η Λέγκα και ο Salvini λογω κορωνοϊού - Στο 25,5% από 34% πριν ένα χρόνο

Ιταλία: Καταρρέει δημοσκοπικά η Λέγκα και ο Salvini λογω  κορωνοϊού - Στο 25,5% από 34%  πριν ένα χρόνο
O ιταλός πρωθυπουργός Conte βλέπει τα ποσοστά της δημοτικότητάς του να ξεπερνούν το 60%
Πολιτική κρίση εν μέσω κορωνοιού, διανύει η Λέγκα του Βορρά στην Ιταλία η οποία βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, για τη στάση που τήρησε απέναντι στην αντιμετώπιση της πανδημίας, στην πολύπαθη περιοχή του βορά τη Λομβαρδία όπου συγκέντρωνε το μεγαλύτερο ποσοστό της.
Κι ενώ η Λέγκα από την εποχή που προσχηματίστηκε σε πολιτικό κίνημα τη δεκαετία του 1980, απολάμβανε την στήριξη ενός σημαντικού ποσοστού Ιταλών ψηφοφόρων στις ευημερούσες  πόλεις της Λομβαρδίας γύρω από την οικονομική πρωτεύουσα το Μιλάνου, μετά την κρίση του κορωνοιού και τους χιλιάδες θανάτους η εικόνα έχει αλλάξει σημαντικά.
Τόσο απέναντι στο κόμμα όσο και στον Matteo Salvini προσωπικά καθώς η Λέγκα έχει στα χέρια της μεταξύ άλλων την διαχείριση του συστήματος υγείας της Λομβαρδίας και των υπόλοιπων Περιφερειών της Βόρειας Ιταλίας τα οποία έχουν καταρρεύσει.
Η αδυναμία να διαχειριστεί αποτελεσματικά την κρίση έχει βάλει στο στόχαστρο τον Salvini ο οποίος δέχεται σκληρή κριτική. 
Δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα (26/4) από το ινστιτούτο Ipsos στην εφημερίδα Corriere della Sera δίνει στη Λέγκα ποσοστό μόλις 25,4%, σημαντικά μειωμένο από 31,1% που είχε μόλις πριν από ένα μήνα και πολύ χαμηλότερο από το 34% που έλαβε στις τελευταίες Ευρωεκλογές του 2019.
Η τοπική κυβέρνηση, έχει επικριθεί έντονα για την έλλειψη συντονισμένης προσπάθειας κατά της πανδημίας, την έλλειψη προστατευτικού εξοπλισμού για τα νοσοκομεία του βορρά και τους πολίτες, την μη υποβολή σε τεστ ανίχνευσης του ιού σε πολίτες με συγγενικά κρούσματα και πολλές άλλες αστοχίες, ενώ ο Salvini κατηγορείται ότι όλο αυτό το διάστημα δεν έχει εκφέρει ξεκάθαρη πολιτική θέση.
Αναλυτές μάλιστα εκτιμούν ότι μετά το τέλος της πανδημίας η καρέκλα του Salvini θα αρχίσει να τρίζει ενώ θεωρείται πολύ πιθανό να αντικατασταθεί στην ηγεσία του κόμματος.
Τα υγειονομικά προβλήματα στη Λομβαρδία άρχισαν να υπονομεύουν την στήριξη προς το κόμμα, το οποίο είχε ήδη χάσει έδαφος από το κόμμα Αδερφών της Ιταλίας (Brothers of Italy), ενώ ο ιταλός πρωθυπουργός Conte βλέπει την δημοτικότητά του να σκαρφανώνει πάνω από το 60%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης