Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ένα βαρέλι αμερικανικού αργού έφτασε να κοστίζει λιγότερο από ένα...Big Mac

ΗΠΑ: Ένα βαρέλι αμερικανικού αργού έφτασε να κοστίζει λιγότερο από ένα...Big Mac
Παρά το γεγονός ότι οι τιμές του πετρελαίου ανακάμπτουν το τελευταίο διήμερο, η αγορά εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με την υπερπροσφορά, εν μέσω κατάρρευσης της ζήτησης
Ένα βαρέλι αμερικανικού αργού πετρελαίου έφτασε να κοστίζει λιγότερο από ένα γεύμα Bic Mac στα McDonald's ή από ένα μεγάλο κομμάτι πίτσα Domino's, αναφέρει χαρακτηριστικά το Investing.com, δημοσιεύοντας και το αντίστοιχο σκίτσο.
Παρά το γεγονός ότι οι τιμές του πετρελαίου ανακάμπτουν το τελευταίο διήμερο, η αγορά εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με την υπερπροσφορά, εν μέσω κατάρρευσης της ζήτησης που έχουν προκαλέσει το lockdown στις μεγάλες οικονομίες του πλανήτη, στην προσπάθεια να περιοριστεί η μετάδοση του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, οι τιμές του πετρελαίου ανακάμπτουν για 2η ημέρα, μετά από τις απειλές του Αμερικανού προέδρου Donald Trump κατά του Ιράν, την ίδια στιγμή που οι επενδυτές αναμένουν μείωση της παραγωγής των μεγαλύτερων χωρών παγκοσμίως, προκειμένου να επανέλθει η ισορροπία στην αγορά ενέργειας.
- Το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2020 για το Brent ενισχύεται κατά +7,61% στα 21,92 δολ. ανά βαρέλι, διευρύνοντας τα κέρδη της τάξεως του +9,1% που είχε καταγράψει χθες Τετάρτη (22/4).
- Η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουνίου 2020 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +13,35% στα 15,62 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας σημειώσει κέρδη +19% κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης