Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurasia Group: Οι αναδυόμενες αγορές δεν θα καταφέρουν να συμβαδίσουν με την παγκόσμια ανάκαμψη μετά τον κορωνϊό

Eurasia Group: Οι αναδυόμενες αγορές δεν θα καταφέρουν να συμβαδίσουν με την παγκόσμια ανάκαμψη μετά τον κορωνϊό
Σύμφωνα με τη Eurasia Group, πολλές αναδυόμενες αγορές δεν έχουν τις πηγές για να διαχειριστούν την κρίση του κορωνοϊού
Τον κίνδυνο οι αναδυόμενες αγορές να μην καταφέρουν να ακολουθήσουν τη γενική τάση όταν η παγκόσμια οικονομία ανακάμψει από την κρίση του κορωνοϊού επισημαίνει ο Robert Kahn από τη Eurasia Group.
Κι αυτό γιατί πολλές αναδυόμενες αγορές δεν έχουν τις απαραίτητες πηγές για να διαχειριστούν τη συνεχιζόμενη κρίση του κορωνοϊού.
Σε γενικές γραμμές, πολλές δεν αναδυόμενες αγορές δεν έχουν τη δυνατότητα -όσον αφορά τόσο τα συστήματα υγείας όσο και τα χρηματοοικονομικά τους- για να συγκρατήσουν την επιδημία και την ίδια στιγμή να περιορίζουν τον οικονομικό αντίκτυπο στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.
Ο Kahn τόνισε ότι κατά τον περασμένο μήνα, οι αναπτυγμένες οικονομίες όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία ανακοίνωσαν μεγάλα πακέτα μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Ωστόσο, αυτό δεν είναι ένα βήμα που μπορούν κάνουν πολλές αναπτυσσόμενες οικονομίες.
«Μία από τις πραγματικές ανησυχίες που έχουμε ότι πολλές αναδυόμενες αγορές θα μείνουν πίσω, ότι δεν μπορούν να επανέλθουν με τον ίδιο ρυθμό όπως ο βιομηχανικός κόσμος» δήλωσε ο Kahn στο CNBC και συμπλήρωσε «αντιμετωπίζουν περιορισμούς, αντιμετωπίζουν προκλήσεις, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τον αντιμετωπίσουν».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης