Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεραπετρίτης (υπ.Επικρατείας): Μακρά η περίοδος αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων

Γεραπετρίτης (υπ.Επικρατείας): Μακρά η περίοδος αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων
Πρώτα ορόσημα στην πορεία άρσης των περιορισμών η επαναλειτουργία σχολείων και καταστημάτων είπε ο κ.Γεραπετρίτης
Τη θέση ότι θα είναι μακρά η περίοδος της αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού διατύπωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Γεραπετρίτης υποστήριξε ότι πρώτα ορόσημα στην πορεία σταδιακής άρσης των περιορισμών είναι η  επαναλειτουργία σχολείων και καταστημάτων.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξει έξοδος από τα αστικά κέντρα στην ύπαιθρο για τις γιορτές του  Πάσχα, ο κ.Γεραπετρίτης προειδοποίησε πως εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο, τότε η κυβέρνηση και εφόσον απαιτηθεί, θα αποφασίσει την αυστηροποίηση των προστίμων αλλά και την εντατικοποίηση των ελέγχων.
Σε ερώτηση σχετικά με τη συνεδρίαση του Eurogroup, ο κ.Γεραπετρίτης υπογράμμισε πως όσο πιο κοινή και ευρωπαϊκή είναι η λύση, τόσο μεγαλύτερες θα είναι και οι δυνατότητες να εξέλθουμε όλοι μαζί από την κρίση.
«Στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις τάσεις.
Η πιο ήπια, εκτιμά ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι υφιστάμενοι μηχανισμοί χρηματοδότησης
Η «ενδιάμεση» ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένας καινούριος μηχανισμός που θα δανειοδοτήσει τα κράτη που βρίσκονται σε κίνδυνο
Η τρίτη, την οποία στηρίζει και η Ελλάδα, εκτιμά ότι πρέπει ουσιαστικά να κοπεί νέο χρήμα, να εκδοθεί ένα κοινό ευρωομόλογο» είπε ο κ.Γεραπετρίτης επισημαίνοντας πάντως ότι βρισκόμαστε σχετικά μακριά από ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης