Δημοσκόπηση Interview: Θετικά κρίνει το 87% τις ενέργειες Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Δημοσκόπηση Interview: Θετικά κρίνει το 87% τις ενέργειες Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού
Το 50% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα κολλήσει τον ιό αναφέρει η δημοσκόπηση της Interview
Θετικά κρίνει τις ενέργειες του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού το 87% των Ελλήνων σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Interview που διεξήχθη από 27/3/2020 έως 31/3/2020 σε πανελλαδικό δείγμα 1.200 ατόμων.
Βάσει της δημοσκόπησης, το 50% των ερωτηθέντων δηλώνει πολύ – έως αρκετά πιθανό να κολλήσει τον κορωνοϊό, έναντι του 42% που θεωρεί το ενδεχόμενο μικρό ή καθόλου πιθανό και του 8% που δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.
Καθημερινά το 67% των ερωτηθέντων παρακολουθεί την τηλεοπτική ενημέρωση για την πορεία της νόσου από τους κ.κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά, το 21% την βλέπει δύο - τρεις φορές την εβδομάδα, το 7% σπανιότερα και το 5% ποτέ.
Το 86% την κρίνει ως επαρκή και τεκμηριωμένη, ενώ μόλις το 6% ως ανεπαρκή και το υπόλοιπο ποσοστό δεν απαντά.
Όσον αφορά τις ενέργειες του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το 87% τις κρίνει θετικά ενώ μόλις το 10% αρνητικά.
Όσον αφορά στην απαγόρευση της κυκλοφορίας, το 54% θεωρεί πως ήταν απαραίτητη, το 37% ζητά επιπλέον μέτρα, το 7% απαντά πως δεν ήταν απαραίτητη και το 2% δεν γνωρίζει - δεν απαντά.
Λόγω της πανδημίας, το 87% δηλώνει ότι αύξησε την προσωπική του υγιεινή, σε αντίθεση με το υπόλοιπο 13%, ενώ το 75% δηλώνει ότι τηρεί απόσταση 2 μέτρων από τους ανθρώπους που συναντά έξω από το σπίτι του, το 22% μερικές φορές ξεχνιέται και μόλις το 3% δεν κρατά αποστάσεις.
Αναφορικά με την εργασία, τον μισθό ή το εισόδημα στις μέρες του κορωνοϊού το 73% απαντά πως έχει επηρεαστεί αρνητικά, ενώτο 55% εκτιμά πως οι ισχύοντες περιορισμοί θα διαρκέσουν μέχρι το καλοκαίρι, το 30% μέχρι τέλος Απριλίου, το 10% μέχρι το τέλος του έτους και το 5% ακόμη ένα χρόνο ή και περισσότερο.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS