Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Απίστευτη πρόβλεψη Goldman Sachs για τις ΗΠΑ - Στο 34% η πτώση του ΑΕΠ το β' 3μηνο του 2020 - Έρχεται η 2η Μεγάλη Ύφεση στην ιστορία

tags :
Απίστευτη πρόβλεψη Goldman Sachs για τις ΗΠΑ - Στο 34% η πτώση του ΑΕΠ το β' 3μηνο του 2020 - Έρχεται η 2η Μεγάλη Ύφεση στην ιστορία
Το ποσοστό ανεργίας θα αυξηθεί στο 15% στις ΗΠΑ αναφέρει η Goldman Sachs
Οι ΗΠΑ θα βιώσουν τη δεύτερη Μεγάλη Ύφεση στην ιστορία τους, μέσα σε λιγότερο από έναν αιώνα, καθώς σύμφωνα με την Goldman Sachs, η πτώση του ΑΕΠ το β' 3μηνο του 2020 θα φτάσει το 34%.
Η Goldman Sachs προχώρησε σε μία ακόμη επί τα χείρω αναθεώρηση της πρόβλεψης για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, καθώς πλέον θεωρεί ότι η πτώση του ΑΕΠ θα είναι της τάξεως του 34%, από -24% που εκτιμούσε νωρίτερα.
Στην έκθεση με τίτλο "The Sudden Stop: A Deeper Trough, A Bigger Rebound" (Η Ξαφνική Διακοπή: Μια Βαθύτερη Δύναμη, Μια Μεγαλύτερη Αναπήδηση), που σας παρουσιάζει το bankingnews.gr, η Goldman Sachs αναφέρει ότι "κάνει περαιτέρω σημαντικές προσαρμογές στο ΑΕΠ των ΗΠΑ και τις εκτιμήσεις απασχόλησης.
Προβλέπει τώρα μεταβολή του πραγματικού ΑΕΠ κατά -9% το α 'τρίμηνο και -34% το δεύτερο τρίμηνο σε ετήσια βάση (έναντι -6% και -24% προηγουμένως) και βλέπει ότι το ποσοστό ανεργίας θα αυξηθεί στο 15%.
Πίσω από τον πυρήνα της πτώσης, η Goldman βλέπει 19% ετήσια συρρίκνωση από την κατανάλωση υπηρεσιών, όπως φαίνεται στο επόμενο διάγραμμα:

Ενώ ο ακριβής χρόνος της ιατρικής και οικονομικής ανάκαμψης είναι εξαιρετικά αβέβαιος και οι υποτροπές είναι εύλογες, η Goldman Sachs υποθέτει ότι τα ισχυρότερα μέτρα απομόνωσης και κοινωνικής απομάκρυνσης και ίσως κάποιες μετεωρολογικές επιπτώσεις μειώσουν σημαντικά τις νέες μολύνσεις τον επόμενο μήνα.

Σε συνδυασμό με πιθανές ιατρικές ανακαλύψεις ή προσαρμογές από επιχειρήσεις και καταναλωτές, η επιβράδυνση αυτή των νέων λοιμώξεων είναι πιθανό να οδηγήσει σε σταδιακή οικονομική ανάκαμψη.
Ο αργός ρυθμός ανάκαμψης ακόμη και το 2021 θα οδηγήσει σε μακροχρόνιες συνέπειες για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, αναφέρει η Goldman Sachs.


Deutsche Bank: Πτώση -12,3% στο ΑΕΠ των ΗΠΑ και -22,4% της Ευρωζώνης το β' 3μηνο του 2020


Σε πρόβλεψη-σοκ είχε προχωρήσει στις 12 Μαρτίου η Deutsche Bank, για τις επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού στις οικονομίας των ΗΠΑ και της Ευρωζώνης.
Ειδικότερα, η γερμανική τράπεζα εκτίμησε ότι η πτώση του ΑΕΠ των ΗΠΑ το β' 3μηνο του 2020 θα φτάσει το... 13%, ενώ η πρόβλεψη για την Ευρωζώνη ήταν ακόμη πιο τρομακτική... αφού εκτίμησε ότι η πτώση του ΑΕΠ θα φτάσει το 24%!
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης