Ιαπωνία: Ρεκόρ κρουσμάτων σε μια ημέρα κατέγραψε το Τόκιο - Στους 47 οι θάνατοι

Ιαπωνία: Ρεκόρ κρουσμάτων σε μια ημέρα κατέγραψε το Τόκιο - Στους 47 οι θάνατοι
Τα κρούσματα στην Ιαπωνία έχουν ξεπεράσει τα 1.400 ενώ σήμερα (28/3) καταγράφηκαν 50 νέα
Νέο αριθμό κρουσμάτων κατέγραψε σήμερα (28/3) η Ιαπωνία με πάνω από 50 νέα κρούσματα κορωνοϊού, αριθμό ρεκόρ σε ό,τι αφορά την ημερήσια αύξηση τους, σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο NHK.
Την ίδια ώρα η κυβερνήτης του Τόκιο κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους ύστερα από την αύξηση των κρουσμάτων αυτή την εβδομάδα, που σύμφωνα με την ίδια οδηγούν το Τόκιο στα όρια μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης.
Η Yuriko Coike ζήτησε από τους δεκάδες εκατομμύρια κατοίκους της πόλης και των γύρω περιοχών να αποφύγουν μετακινήσεις που δεν είναι απαραίτητες και επείγουσες έως τις 12 Απριλίου και κυρίως αυτό το σαββατοκύριακο.
Τα κρούσματα στην Ιαπωνία έχουν ξεπεράσει τα 1.400 με 47 θανάτους, εξαιρουμένων αυτών σε κρουαζιερόπλοιο που είχε μπει σε καραντίνα τον περασμένο μήνα.
Η Ιαπωνία, που δέχθηκε από νωρίς το πλήγμα του κορωνοϊού στην αρχική του εξάπλωση από την Κίνα, καταγράφει πιο σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων σε σχέση με το πρόσφατο άλμα τους στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και των ΗΠΑ.
 Αν και ο αριθμός των κρουσμάτων φαίνεται χαμηλός για μια πόλη σχεδόν 14 εκατ. κατοίκων, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για εκρηκτική αύξηση, δεδομένου ότι οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να ιχνηλατήσουν τις επαφές για περισσότερα από τα μισά νέα κρούσματα.
Σε μια ήσυχη γειτονιά, κοντά στην ιδιωτική κατοικία του πρωθυπουργού Shinzo Abe στο κεντρικό Τόκιο, το σκηνικό θυμίζει ένα συνηθισμένο Σάββατο, με κάποιους να κάνουν τζόκινγκ και άλλους να πηγαίνουν βόλτα το σκύλο τους.
"Ανησυχώ λίγο γιατί έχω ένα ραντεβού σήμερα και πρέπει να είμαι εκτός σπιτιού", δήλωσε 41χρονος άνδρας που περπατούσε στο δρόμο και δεν ήθελε να κατονομαστεί.
"Δεν είναι κάτι που δεν μπορώ να ακυρώσω, αλλά πρέπει να συναντήσω κάποιον. Αργότερα θα πάρω το τρένο".
Τα τρένα δεν ήταν άδεια αλλά είχαν λιγότερους επιβάτες σε σχέση με ένα συνηθισμένο σαββατοκύριακο. Ορισμένα πολυκαταστήματα, κινηματογράφοι, μουσεία και πάρκα ήταν κλειστά αλλά πολλά σούπερ μάρκετ και μπακάλικα λειτουργούσαν κανονικά.     
   
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS