Τελευταία Νέα
Διεθνή

Jordan (SNB): Η Ελβετία είναι αντιμέτωπη με τεράστιες προκλήσεις λόγω του κορωνοϊού - Πρέπει να βοηθήσουμε την οικονομία

Jordan (SNB): Η Ελβετία είναι αντιμέτωπη με τεράστιες προκλήσεις λόγω του κορωνοϊού - Πρέπει να βοηθήσουμε την οικονομία
Ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας, Thomas Jordan, κάλεσε τις εγχώριες τράπεζες να στηρίξουν την οικονομία
Στο γεγονός ότι η Ελβετία είναι αντιμέτωπη με τεράστιες προκλήσεις λόγω του κορωνοϊού, αναφέρθηκε σήμερα (25/3) ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας, Thomas Jordan, καλώντας παράλληλα τις εγχώριες τράπεζες να στηρίξουν την οικονομία.
Ειδικότερα, ο κ. Thomas δήλωσε ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας δημιούργησε έναν μηχανισμό αναχρηματοδόητησης προκειμένου να ενισχύσει την προσφορά πίστωσης και να αποτρέψει την έλλειψη ρευστότητας, καθώς και ότι ο μηχανισμός αυτός θα είναι διαθέσιμος από αύριο Πέμπτη (26/3).
«Η κοινωνία μας και η οικονομία της Ελβετίας είναι αντιμέτωπες μία τεράστιες προκλήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Jordan, προσθέτοντας ότι «προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κρίση, είναι σημαντικό για τις επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση σε πίστωση και για το τραπεζικό σύστημα να έχει πρόσβαση στη ρευστότητα».
«Είμαι πεπεισμένος ότι οι τράπεζες θα χρησιμοποιήσουν την οικονομική στήριξη προκειμένου να βοηθήσουν την οικονομία και όχι για μερίσματα ή αγορές μετοχών», δήλωσε ο πρόεδρος της SNB, τονίζοντας ότι «οι τράπεζες πρέπει να βοηθήσουν την οικονομία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης