Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται το ράλι για τον χρυσό λόγω Fed και δολαρίου - Στο +6,53% και τα 1.669,90 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Συνεχίζεται το ράλι για τον χρυσό λόγω Fed και δολαρίου - Στο +6,53% και τα 1.669,90 δολ. ανά ουγγιά
Τα νέα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα έδωσαν ώθηση στην τιμή του πολύτιμου μετάλλου
Νέο «άλμα» καταγράφει σήμερα Τρίτη (24/3) ο χρυσός, διευρύνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, μετά από τη νέα παρέμβαση της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, η οποία στοχεύει στη στήριξη της οικονομίας των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Απριλίου 2020 ενισχύεται κατά +6,53% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.669,90 δολ. ανά ουγγιά, παραμένοντας πλέον πάνω από τη ζώνη των 1.650 δολ. ανά ουγγιά.
Παράλληλα, το αμερικανικό δολάριο υποχωρεί κατά -0,33% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 110,82 γεν, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ καταγράφει πτώση της τάξεως του -1,30% στις 101,89 μονάδες.
Η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει απεριόριστο ποσό αμερικανικών ομολόγων και ενυπόθηκων χρεογράφων για να στηρίξει την αγορά, σε ένα άτυπο και έμμεσο bailout των επιχειρήσεων.
Η Fed δήλωσε ότι θα αγοράσει assets «στο απαιτούμενο ποσό» για να στηρίξει την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την αποτελεσματική μετάδοση της νομισματικής πολιτικής, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε νέα προγράμματα δανεισμού ύψους 300 δισ. δολ. για τη στήριξη εταιρειών που πλήττονται από το shutdown της αμερικανικής οικονομίας.
«Η Fed αποκάλυψε το μεγαλύτερο κανόνι που έχουμε δει μέχρι τώρα, και που είναι ακόμα μεγαλύτερη σε σχέση με αυτά της οικονομικής κρίσης», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο επικεφαλής πολύτιμων μετάλλων της BMO, Tai Wong.
«Η αγορά αντέδρασε άμεσα με τον χρυσό να εκοξεύεται απέναντι σε αυτή τη νέα προσέγγιση "Draghi" από τη Fed», υπογραμμίζει ο κ. Wong, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «το τεστ θα είναι εάν αυτή η αισιδοξία μπορεί να έχει διάρκεια μεγαλύτερη της μίας ημέρας».
Όσον αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή συμβολαίου για το παλλάδιο παραδόσεως Ιουνίου 2020 καταγράφει «άλμα» της τάξεως του +16,93%, στα 1.820,50 δολ. ανά ουγγιά, ενώ η τιμή συμβολαίου για την πλατίνα παραδόσεως Απριλίου 2020 ενισχύεται κατά +7,31% στια 637,35 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης