Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκκληση Merkel στους Γερμανούς: Σταματήστε τις κοινωνικές επαφές για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού

Έκκληση Merkel στους Γερμανούς: Σταματήστε τις κοινωνικές επαφές για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού
Έκλεισαν σχολεία, εκκλησίες, μπαρ και μουσεία ενώ η Bundesliga ακύρωσε τους ποδοσφαιρικούς αγώνες
Έκκληση προς τους Γερμανούς πολίτες να σταματήσουν τις κοινωνικές επαφές προκειμένου να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, έκανε η γερμανίδα καγκελάριος Merkel.
Στη Γερμανία ο αριθμός των ανθρώπων που πάσχουν από κορωνοϊό ξεπερνούν τους 3.200 με τη γερμανίδα καγκελάριο να αναφέρεται στο θέμα στο καθιερωμένο εβδομαδιαίο βίντεο που προβλήθηκε σήμερα (14/3).
Συγκεκριμένα είπε πως η τάση διάδοσης του ιού είναι αυξητική και η εξέλιξη αυτή  εγκυμονεί τον κίνδυνο της υπερφόρτισης του συστήματος υγείας.
"Για το λόγο αυτό επιβάλλεται η επιβράδυνση της διάδοσης της ασθένειας. Ο καθένας μπορεί να συμβάλει στην προσπάθεια να προστατευτούν ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού όπως ηλικιωμένοι και άνθρωποι με ιατρικό ιστορικό" αναφέρει χαρακτηριστικά ζητώντας από τους γερμανούς να δείξουν αλληλεγγύη προς τους συμπολίτες τους.
"Η ανάπτυξη φαρμάκων και εμβολίων ενάντια στην αρρώστια θα αργήσει και είναι σημαντικό όπου είναι δυνατό να διακόψουν οι πολίτες τις κοινωνικές επαφές ακόμη και σε επίπεδο οικογένειας. Επικαλούμενη ειδικούς, η καγκελάριος συνιστά στα εγγόνια να μην επισκέπτονται πλέον τους παππούδες τους. «Κατά αυτό τον τρόπο βοηθάμε πολύ συγκεκριμένα ανθρώπους και δείχνουμε αλληλεγγύη» τονίζει  η καγκελάριος.

Κλείνουν σχολεία και εκκλησίες

Ήδη μια σειρά από γερμανικά κρατίδια, τα οποία βάση του Συντάγματος είναι άλλωστε τα καθ' ύλην αρμόδια, έχουν απαγορεύσει τις επισκέψεις στα γηροκομεία και σχεδόν όλα έχουν αποφασίσει να κλείσουν σχολεία και παιδικούς σταθμούς.
Πολλές μεγαλουπόλεις όπως το Βερολίνο και η Στουτγάρδη έχουν επιβάλλει το κλείσιμο μπαρ, μουσείων, κινηματογράφων και πισινών.
Στον τομέα του αθλητισμού έχει παγώσει σχεδόν κάθε δραστηριότητα.
Η πρώτη και δεύτερη κατηγορία της Bundesliga έχει ακυρώσει τους ποδοσφαιρικούς αγώνες.
Πολλές εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές. Ο Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος ανακοίνωσε το δραστικό  περιορισμό σε λίγες βασικές των Θείων Λειτουργιών στις ελληνορθόδοξες εκκλησίες.
Σε αντίθεση με γειτονικές χώρες όπως η Πολωνία, η Δανία ή η Τσεχία, η Γερμανία δεν κλείνει τα σύνορα της. Όμως ο υπουργός Υγείας κάλεσε όλους όσους επιστρέφουν από ταξίδι στην Ελβετία, την Αυστρία και την Ιταλία να μείνουν σπίτι τους για δύο εβδομάδες, ανεξάρτητα από το αν παρουσιάζουν συμπτώματα ή όχι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης