Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βουλιάζουν οικονομικά οι αεροπορικές εταιρείες λόγω κορωνοϊού - Lufthansa, Austrian, Swiss ζητούν στήριξη

Βουλιάζουν οικονομικά οι αεροπορικές εταιρείες λόγω κορωνοϊού - Lufthansa, Austrian, Swiss ζητούν στήριξη
Μεγάλες ευρωπαϊκές και αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες ζητούν από τις κυβερνήσεις των χωρών όπου έχουν την έδρα τους να λάβουν οικονομική βοήθεια
Οικονομική βοήθεια από τις κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών όπου διατηρεί βάση (Ελβετία, Αυστρία, Βέλγιο) σχεδιάζει να ζητήσει η γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa, η οποία έχει δεχτεί ισχυρό πλήγμα από την κρίση του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Handelsblatt, ο όμιλος, στον οποίο ανήκουν η Swiss International, η Austrian Airlines και η Brussels Airlines, βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τις αντίστοιχες κυβερνήσεις προκειμένου να εξασφαλίσει την στήριξή τους. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο επικεφαλής του ομίλου, Karschtner Spor βρίσκεται μεταξύ των εκπροσώπων εταιριών οι οποίοι συναντώνται απόψε με την Καγκελάριο Merkel, στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να περιορίσει τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης.
«Χρησιμοποιούμε όλα τα διαθέσιμα μέσα προκειμένου να διατηρήσουμε την ρευστότητά μας, αλλά αυτή η κατάσταση απαιτεί και πολιτική παρέμβαση, με μέτρα όπως αναβολή καταβολής φόρων χωρίς χρέωση τόκων», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, επισημαίνοντας ότι τουλάχιστον η γερμανική κυβέρνηση έχει ήδη δώσει το μήνυμα ότι θα στηρίξει τις επιχειρήσεις.
Νωρίτερα, πληροφορίες του περιοδικού Spiegel ανάφεραν ότι τουλάχιστον η Lufthansa σ'αυτό το αρνητικό περιβάλλον ευνοείται από τις μεταφορές εμπορευμάτων καθώς η ζήτηση για άμεση μεταφορά προϊόντων λειτουργεί υπέρ της καθώς διαθέτει δυνατότητα μεταφοράς εμπορικών φορτίων.
 
Στήριξη ζητά και η Swiss

Στο ίδιο κλίμα και η θυγατρική της Lufthansa, η Swiss International, ανακοίνωσε ότι θέτει εκτός λειτουργίας τον μισό της στόλο και περιορίζει τις ώρες εργασίες για το προσωπικό καμπίνας στην προσπάθειά της να προφυλάξει τα οικονομικά της τα οποία έχουν πληγεί λόγω της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.
«Προκειμένου να αντισταθμίσει τη ραγδαία μείωση στη ζήτηση και την απώλεια εσόδων, η Swiss αποφάσισε να λάβει αμέσως επιπλέον προληπτικά μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει τη ρευστότητά της», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.
Η εταιρεία επεσήμανε ότι η καταβολή μπόνους τόσο στο ιπτάμενο προσωπικό όσο και στα ανώτερα στελέχη της διεύθυνσης θα αναβληθεί για το τέλος του έτους και πρόσθεσε ότι σταματά τις προσλήψεις με εξαίρεση τους ασκούμενους, ενώ αναστέλλει ή ακυρώνει όλα τα μη απαραίτητα έργα.
Μεγάλες ευρωπαϊκές και αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες έχουν ξεκινήσει να συζητούν με τις κυβερνήσεις των χωρών όπου έχουν την έδρα τους ώστε να λάβουν οικονομική βοήθεια μετά τη μείωση που έχουν δει στα έσοδά τους εξαιτίας του σημαντικού περιορισμού στα αεροπορικά ταξίδια λόγω της επιδημίας Covid-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης