Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άγρια κόντρα ΗΠΑ - Κίνας για σενάριο συνωμοσίας περί έναρξης διασποράς του κορωνοϊού

tags :
Άγρια κόντρα ΗΠΑ - Κίνας για σενάριο συνωμοσίας περί έναρξης διασποράς του κορωνοϊού
Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Lijian Zhao ισχυρίστηκε σε ένα tweet, ότι στρατιώτες των ΗΠΑ ήταν εκείνοι που έφεραν την επιδημία στη Wuhan
Καλά κρατά η κόντρα που ξεκίνησε από ένα «τιτίβισμα» του Κινέζου εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας στο Twitter, ο οποίος ισχυρίστηκε πως «Αμερικανοί στρατιώτες ήταν εκείνοι που μόλυνα τον αέρα της Wuhan με τον θανατηφόρο κορωνοϊό Covid-19.
Το tweet αυτό πυροδότησε έναν διπλωματικό πόλεμο μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου, με το State Department να ζητά την αφαίρεση του tweet, ως κακόβουλο που διασπείρει ανυπόστατες θεωρίες συνωμοσίας και την εταιρία διαχείρισης του κοινωνικού μέσου να διαβεβαιώνει πως δεν θα κατεβάσει το tweet του Κινέζου αξιωματούχου.
Όπως ανέφερε μάλιστα εκπρόσωπος του Twitter «το tweet του Κινέζου πολιτικού Lijian Zhao που υπέδειξε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να κρατήσουν μυστικό ένα σχέδιο για την έγχυση του ιού στην Κίνα δεν παραβιάζει τους κανόνες του Twitter».
Υπενθυμίζεται πως ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Lijian Zhao ισχυρίστηκε σε ένα tweet χθες Πέμπτη 12 Μαρτίου, ότι «στρατιώτες των ΗΠΑ ήταν εκείνοι που έφεραν την επιδημία στη Wuhan».
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη θεωρία του «300 αθλητές από τον Αμερικανικό στρατό που παρακολούθησαν τον Οκτώβριο τους 7ους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς Αγώνες στη Wuhan, όπου ξέσπασε και η επιδημία, μολύνθηκαν από τον ιό, και όπως ήταν αναμενόμενο ξεκίνησε η εξάπλωσή του στην Κίνα».
Παρότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για κάτι τέτοιο, ο Lijian, αιτιολογεί τη θεωρία του, επικαλούμενος προηγούμενη τηλεοπτική μαρτυρία από τον διευθυντή του CDC Robert Redfield, όπου είπε ότι ορισμένοι Αμερικανοί, που πιστευόταν ότι είχαν πεθάνει από γρίπη, ίσως στην πραγματικότητα να πέθαναν από το νέο κορωνοϊό.
«Πότε εμφανίστηκε ο “ασθενής -μηδέν” στις ΗΠΑ;
Πόσοι άνθρωποι έχουν μολυνθεί.
Ποια είναι τα ονόματα των νοσοκομείων;
Ίσως ο στρατός των ΗΠΑ να έφερε την επιδημία στην Ουχάν.
Δημοσιεύστε τα στοιχεία σας!
Οι ΗΠΑ μας χρωστούν μια εξήγηση», έγραψε ο Κινέζος αξιωματούχος.
Κι επέμεινε στον ισχυρισμό του σήμερα αναρτώντας τον σύνδεσμο ενός άρθρου που αναρτήθηκε σε ιστότοπο, που έχει προωθήσει στο παρελθόν θεωρίες συνωμοσίας για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ.
Ο μηχανισμός λογοκρισίας στην Κίνα, που συνήθως αγρυπνά για τη διάδοση φημών, επέτρεψε σε χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη χώρα να κυκλοφορήσουν παρόμοιους ισχυρισμούς ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από τον κορωνοϊό.
Ο Ντάλι Γιανγκ, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, θεωρεί ότι πίσω από την προώθηση τέτοιων θεωριών συνωμοσίας στην Κίνα κρύβεται η επιθυμία του Πεκίνου «να εκτρέψει την προσοχή της κοινής γνώμης από τη λαϊκή δυσαρέσκεια» για το χειρισμό της επιδημίας του κορωνοϊού, που προκάλεσε το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων στη χώρα.

Ο «ιός της Wuhan»
Οι ΗΠΑ, στο μεταξύ, έχουν προκαλέσει οργή στην Κίνα, αφού αξιωματούχοι της κυβέρνησης Trump συνέδεσαν ευθέως τον κορωνοϊό με την ασιατική χώρα.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Mike Pompeo, έκανε λόγο για τον «ιό της Wuhan», με το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών να απορρίπτει μετά βδελυγμίας τον όρο.
Αλλά παρά τις διαμαρτυρίες του Πεκίνου ο Donald Trump στο διάγγελμά του την Τετάρτη μίλησε για επιδημία «που ξεκίνησε στην Κίνα».
Στο ίδιο μήκος κύματος ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Robert O'Bryan, επέμεινε ότι ο κορωνοϊός ξεκίνησε από την Wuhan.
Κι επιρρίπτοντας την ευθύνη για την πανδημία στην αρχική έλλειψη συνεργασίας από τις κινεζικές Αρχές και μια προσπάθεια συγκάλυψης όταν πρωτοεμφανίστηκε η επιδημία, δήλωσε ότι όλα αυτά «κόστισαν δύο μήνες στην αντίδραση της διεθνούς κοινότητας» στην απειλή.

Image

Image

Ωστόσο, η συνέχεια της κόντρας γράφτηκε σήμερα Παρασκευή 13/3, όπως έγραψε νωρίτερα το bankingnews.gr, όταν το State Department εγκάλεσε τον Κινέζο πρέσβη στις ΗΠΑ για να διαμαρτυρηθεί για τις δηλώσεις του εκπροσώπου του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Εκλήθη αναφορικά με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ για τον Covid-19», ανέφερε ένας αξιωματούχος του State Department, μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το τι ειπώθηκε.

Το τμήμα στρατιωτικής έρευνας του αμερικανικού Πενταγώνου μπορεί να αναπτύξει θεραπευτική ασπίδα για τον Κορωνοιό

Το τμήμα στρατιωτικής έρευνας του αμερικανικού Πενταγώνου μπορεί να αναπτύξει θεραπευτική ασπίδα για τον Κορωνοιό
Η πλατφόρμα πρόληψης της πανδημίας της υπηρεσίας προηγμένων ερευνητικών προγραμμάτων DARPA θα μπορούσε να αναπτύξει θεραπευτική "ασπίδα" για την καταπολέμηση του Covid-19 μέχρι το καλοκαίρι 2020 αναφέρουν ορισμένες πηγές.
Το πιο μυστικό τμήμα στρατιωτικής έρευνας του Πενταγώνου αναπτύσσει μια θεραπευτική «ασπίδα» που θα μπορούσε να προσφέρει έναν νέο τρόπο ενίσχυσης του ανοσοποιητικού στον Covid-19 ή κορωνοιό.
Η πλατφόρμα πρόληψης πανδημικής πρόληψης (PPP) της Υπηρεσίας Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων (DARPA) της Αμυντικής Ανώτερης Έρευνας δεν ψάχνει για εμβόλιο κατά του ιού που μεταδίδεται γρήγορα και θεωρείται πλέον πανδημία, αλλά αναπτύσσει μια προηγμένη θεραπεία που επιδιώκει να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα σε ανθρώπους μέχρι να αναπτυχθεί ένα πραγματικό εμβόλιο. Οι επιστήμονες του DARPA εστιάζουν στην αλληλουχία των Β κυττάρων ενός ασθενούς Covid-19 που έχει αναρρώσει.
Τα Β κύτταρα, επίσης γνωστά ως Β λεμφοκύτταρα, είναι ένας τύπος λευκών αιμοσφαιρίων που παράγουν αντισώματα που βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα στον αγώνα του για την αποτροπή ενός εισβάλλοντος μικροοργανισμού.
«Είμαστε σε θέση να πάρουμε έναν ασθενή που έχει αναρρώσει από αυτό το παθογόνο [Covid-19], για παράδειγμα, και είμαστε σε θέση να εστιάσουμε στα Β κύτταρα.
Τα κύτταρα αυτά δημιουργούν αντισώματα που βοηθούν στην προστασία σας από τους ιούς; δήλωσε στο DefenseOne ο Δρ Amy Jenkins, διευθυντής του PPP.
Αν οι επιστήμονες μπορούν να αλληλοσυμπληρώσουν επιτυχώς τα Β κύτταρα, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια νέα θεραπεία με ένα "χρονοδιάγραμμα παρασκευής" σε λίγο πάνω από 3 μήνες, δήλωσε ο Jenkins.
Κατά τον ίδιο ένα αποδεδειγμένο εμβόλιο απέχει 12-18 μήνες από το να χρησιμοποιηθεί ευρέος από τον άνθρωπο.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/PPP.jpg?itok=p8mwljkT
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης