Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το μπαράζ συγχωνεύσεων στην Chipita Participations και τι μαρτυρούν τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία

tags :
Το μπαράζ συγχωνεύσεων στην Chipita Participations και τι μαρτυρούν τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία
Σε πολλαπλή συγχώνευση των εταιριών του στην Κύπρο προχώρησε ο όμιλος Chipita πριν τη λήξη της χρήσης του 2019
Σε πολλαπλή συγχώνευση των εταιριών του στην Κύπρο προχώρησε ο όμιλος Chipita πριν τη λήξη της χρήσης του 2019.
Συγκεκριμένα η θυγατρική του ελληνικού ομίλου Chipita Participations Limited προχώρησε σε συγχώνευση με τις εταιρίες Chipita Nigeria Cyprus Limited, Chipita Unkraine Cyprus Limited, Chipita Russia Cyprus Trading Limited και Wiseversra Investment Limited.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στις οικονομικές καταστάσεις του 2016 καθώς έκτοτε δεν έχει αποσταλεί κανένα οικονομικό στοιχείο στο μητρώο εταιριών της Κύπρου η Chipita Nigeria Cyprus Limited αποτιμάται σε 11.338.292 ευρώ, η Chipita Unkraine Cyprus Limited σε 673.993 ευρώ , η Chipita Russia Cyprus Trading Limited σε 10.394.425 ευρώ και η Wiseversra Investment Limited σε 6.235.965 ευρώ.
Αμέσως μετά τις συγχωνεύσεις η Chipita στην Ελλάδα προχώρησε σε δύο επιστροφές κεφαλαίου ύψους 50 εκατ. ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι θυγατρικές εταιρίες αποτιμώνται σε κόστος κτήσης ενώ στα τέλη του 2016 οι θυγατρικές και συμμετοχές της Chipita Participations αποτιμώνται στις οικονομικές καταστάσεις σε 280 εκατ. ευρώ περίπου.
Ωστόσο όπως αναφέρει η Baker Tilly Kleitou που είναι ο ορκωτός λογιστής της εταιρίας δεν έλαβαν στοιχεία για ορισμένες εκ των θυγατρικών ώστε να διενεργήσουν έλεγχο απομείωσης ούτε έλαβαν επαρκή στοιχεία ώστε να διενεργήσουν έλεγχο ανακτησιμότητας των δανείων που έχουν χορηγηθεί σε συνδεδεμένα μέρη.
Πάντως στην Ελλάδα ο ορκωτός ελεγκτής της μητρικής Chipita η Deloitte δεν διατυπώνει καμία αντίρρηση σχετικά με τις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου σε επίπεδο αποτιμήσεων θυγατρικών αλλά και ανακτησιμότητας των δανείων που έχουν χορηγηθεί σε συνδεδεμένα μέρη.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης