Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Νέα ένταση στον Έβρο: Δακρυγόνα συνεχίζουν να πετούν οι Τούρκοι για να δημιουργήσουν δίοδο στους μετανάστες

Νέα ένταση στον Έβρο: Δακρυγόνα συνεχίζουν να πετούν οι Τούρκοι για να δημιουργήσουν δίοδο στους μετανάστες
Προηγήθηκε μια νύχτα συγκρούσεων όπου τα μεσάνυχτα Τούρκοι προσπάθησαν να σπάσουν το φράχτη στα σύνορα
Νέα ένταση και σήμερα (7/3) στον Έβρο καθώς τούρκοι αστυνομικοί ρίχνουν από το πρωί δακρυγόνα και καπνογόνα εναντίον ελλήνων αστυνομικών στις Καστανιές την ώρα που προωθούν ακόμη περισσότερους μετανάστες στην περιοχή.
Φωτογραφίες και βίντεο που έρχονται από τον Έβρο δείχνουν πως η ατμόσφαιρα έχει αρχίσει να γίνεται αποπνικτική, καθώς η "πολιορκία" στο σημείο συνεχίζεται για ένατη συνεχόμενη ημέρα, με υπαιτιότητα των τουρκικών αρχών.
 Η σημερινή ένταση έρχεται μετά από μια νύχτα συγκρούσεων στη συνοριακή γραμμή, καθώς τα μεσάνυχτα έγιναν επιθέσεις από την πλευρά της Τουρκίας με στόχο να διασπαστεί ο φράχτης που έχει τοποθετήσει η Ελλάδα στα σύνορά της.
Παράλληλα, έγιναν πολλές προσπάθειες διάρρηξης του αποτρεπτικού φράχτη από τις Καστανιές και προς το νότο. Παρατηρήθηκαν επίσης πολλές εστίες πυρκαγιάς κοντά στον φράχτη και λίγο πίσω από αυτόν, στην τουρκική πλευρά, οι οποίες είχαν στόχο να προκαλέσουν φθορές στα σύρματα.
Οι προσπάθειες παράνομης εισόδου στο ελληνικό έδαφος απετράπησαν από τις ελληνικές δυνάμεις με επισκευή του φράχτη, σειρήνες και ηχητικά μηνύματα.
Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και η Αστυνομία συνεχίζουν να φρουρούν τα σύνορα και να σταματούν τις απόπειρες μεταναστών να μπουν στο ελληνικό έδαφος, ενώ συλλαμβάνουν όσους τελικά βρίσκουν πέρασμα και εισέρχονται στη χώρα μας.
 Εν τω μεταξύ, συνολικά 835 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα απέτρεψαν οι ελληνικές αρχές στον Έβρο, από τις 6.00 το πρωί έως τις 6.00 το απόγευμα της Παρασκευής. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν 16 άτομα, οι περισσότεροι από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και το Μαρόκο, ενώ εμποδίστηκαν 835 απόπειρες παράνομης εισόδου στην ελληνική επικράτεια.
Από τις 29 Φεβρουαρίου έως τις 6 Μαρτίου έχουν συλληφθεί 268 άτομα που πέρασαν στην Ελλάδα από το Έβρο παράνομα, ενώ έχει αποτραπεί η είσοδος σε 38.480 περιπτώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης