Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η αγορά ρωσικών S 400 εκ μέρους της Τουρκίας ανησυχεί σοβαρά τις ΗΠΑ

tags :
Η αγορά ρωσικών S 400 εκ μέρους της Τουρκίας ανησυχεί σοβαρά τις ΗΠΑ
H Ουάσινγκτον να είναι διχασμένη όσον αφορά την Άγκυρα εξαιτίας της αγοράς του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S 400
Μπορεί η Ουάσινγκτον να είναι διχασμένη όσον αφορά την Άγκυρα εξαιτίας της αγοράς του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400, ωστόσο ο Αμερικανός απεσταλμένος για τη Συρία, J. Jefry υποστήριξε ότι στο ζήτημα της Συρίας η Τουρκία χρειάζεται στήριξη από τους Ευρωπαίους.
Από την Κωνσταντινούπολη, όπου βρίσκεται, ο Αμερικανός διπλωμάτης, δήλωσε ότι λόγω της αγοράς των ρωσικών πυραύλων στην Ουάσινγκτον δεν υπάρχει ομοφωνία όσον αφορά την υποστήριξη της Τουρκίας στην Ιντλίμπ, αλλά πέταξε την μπάλα στους Ευρωπαίους.
Είπε ότι η Ουάσινγκτον έχει ήδη προσφέρει ανθρωπιστική αρωγή και έχει μοιραστεί πληροφορίες με την Τουρκία, όμως πρόσθεσε πως οι Αμερικανοί αξιωματούχοι είναι διχασμένοι όσον αφορά την παροχή οποιασδήποτε περαιτέρω βοήθειας.
«Δεν υπάρχει ομοφωνία απόψεων για το τι πρέπει να γίνει και πόσο γρήγορα.
Αυτό εξακολουθεί να βρίσκεται υπό εξέταση», διότι το ζήτημα των S-400 συνιστά «πολύ σοβαρή ανησυχία για το Κογκρέσο των ΗΠΑ και για την άμυνά μας».
Ανέφερε πως η Τουρκία και οι ΗΠΑ εξετάζουν τρόπους για να παρακάμψουν το ζήτημα των S-400 και επανέλαβε πως οι ΗΠΑ πιέζουν τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ και την Ευρώπη να συνεισφέρουν σημαντικά στις προσπάθειες στην Ιντλίμπ.
«Έχουμε αναλάβει ή θα μπορούσαμε να αναλάβουμε διάφορα διπλωματικά διαβήματα, περιλαμβανομένου του να κινητοποιήσουμε τους Ευρωπαίους» για να σπεύσουν σε βοήθεια της Τουρκίας, δήλωσε ο Jefry.
«Μία από τις αρχές που συμμερίζονται ο πρόεδρος (Trump) και το αμερικανικό Κογκρέσο είναι πως υπάρχει ανάγκη για μια συλλογική προσπάθεια, όχι μόνο εκ μέρους της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ, κυρίως των Ευρωπαίων», πρόσθεσε.
«Πιέζουμε τους Ευρωπαίους να συνεισφέρουν σημαντικά.
Επικαλούμαι ως παράδειγμα την ισπανική συστοιχία Patriot (σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας) που είναι ανεπτυγμένη αυτή τη στιγμή στην Τουρκία στη βάση του Ιντσιρλίκ. Θέλουμε να δούμε και άλλες παρόμοιες ενέργειες εκ μέρους του ΝΑΤΟ», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης