Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Διάλυση των αποτιμήσεων και κλείσιμο σε χαμηλά ημέρας

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Διάλυση των αποτιμήσεων και κλείσιμο σε χαμηλά ημέρας
ΑΓΟΡΑ: Νέο «μακελειό» σήμερα. Λες και έχουμε πεθάνει όλοι και δεν το έχουμε καταλάβει. Φοβερή η πτώση των μετοχών παγκοσμίως. Υπερβάλουμε λίγο παραπάνω εμείς αλλά τι να κάνουμε. Μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια. Αδύνατο μάλλον να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις της εξάπλωσης του ιού. Εν τω μεταξύ από την εποχική γρίπη στην Ελλάδα οι νεκροί είναι στους 77.

Κλείνουν σχολεία, σταματάνε οι λειτουργίες στις εκκλησίες, κλειστά κέντρα διασκέδασης, ακύρωση καρναβαλικών εκδηλώσεων. Αυτά συμβαίνουν στον κόσμο και στην Ελλαδίτσα μας. Θα έχουμε ένα άσχημο πρώτο τρίμηνο όπως φαίνεται για πολλές εταιρείες και μάλλον αρχίζουν οι εκτιμήσεις ότι θα πάμε σε εξάμηνο. Πυροβολούσαν τα πάντα και σήμερα οι επενδυτές.

Η μεταβλητότητα στα ύψη. Άνοιξε με απώλειες 2%, γύρισε θετική η αγορά και μετά πτώση άνω του 5%. Ο τζίρος βέβαια δεν ήταν στα επίπεδα των άλλων συνεδριάσεων παρά τη μεγάλη κίνηση. Ωστόσο και πάλι έφτασε σχεδόν τα 130 εκατ. ευρώ. Δεν έμεινε τίποτα όρθιο. Οι επενδυτές προσπαθούν να προστατεύσουν τα κεφάλαιά τους και καλά κάνουν. Γυρίζουν οι μετοχές σε επίπεδα αρχών 2019 με φόρα. Κάποιες έχουν πάει ακόμα πιο πίσω.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Έσπασαν στηρίξεις με χαρακτηριστική άνεση. Μετά τα υψηλά ημέρας των 815 μονάδων καμία αντίδραση ενδοσυνεδριακή δεν ήταν υψηλότερη από την προηγούμενη. Συνεχώς χαμηλότερα υψηλά που λένε και όσοι κοιτάνε τα γραφήματα. Και στο τέλος χαμηλό ημέρας και 768 μονάδες.

Άντε να φύγει και η αυριανή συνεδρίαση να «φάμε» και το υπόλοιπο ξύλο και να έρθει το τριήμερο μπας και ηρεμήσουμε. Μπας και βγει κάτι θετικό που θα μπορούσε λίγο να ηρεμήσει τον κόσμο και τις αγορές.

DAX: Έφυγε σφαίρα χαμηλότερα και βλέπουμε ακόμα περιθώριο διόρθωσης με βάση την τεχνική εικόνα. Την κοιτάμε και αυτή, τι να κάνουμε. Βλέπουμε κάτι ανοδικά χάσματα που πάνε να κλείσουν και κοιτάμε και το ποσοστό διόρθωσης σε σύγκριση με το ποσοστό ανόδου.

ΔΕΗ: Πρώτη σε απώλειες σήμερα και έχει φτάσει στα 3,31 ευρώ. Διψήφιο το ποσοστό υποχώρησης και η μόνη στην υψηλή κεφαλαιοποίηση με απώλειες άνω του 11%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Πειραιώς έχασε το 1 δισ. ευρώ σε κεφαλαιοποίηση και υποχώρησε κοντά στο 10%. Άνω του 9% οι απώλειες για την Alpha Bank και τη Eurobank. Τρομερή η μεταβλητότητα της τελευταίας, θα έκαψε λογικά πολλούς επενδυτές και σήμερα. Η Εθνική λίγο ακόμα και χάνει τα 2 δισ. ευρώ.

JUMBO: Επηρεάζεται αλλά και κάποιοι θυμήθηκαν στο τέλος να πετάξουν 25 χιλ. τεμάχια και να την κλείσουν στα 14,60 ευρώ αν και την περισσότερη μέρα έπαιζε πάνω από τα 15 ευρώ έχοντας γράψει και χαμηλά κοντά στα 14,80 ευρώ. Ο όγκος πάντως σήμερα κάτω από 500 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Θα δει την τιμή, αν δεν το έχει κάνει ήδη, η Amber Capital και θα σκεφτεί: «Να πάλι η ευκαιρία να πάρουμε τα χαρτιά που τους καρφώσαμε στα 2,20 ευρώ». Δε χάνει ευκαιρία πάντως η μετοχή να φύγει με δύναμη χαμηλότερα. Στα 1,25 ευρώ και στο -8,49%.

ΕΥΔΑΠ: Κάτω από τα 7 ευρώ και στα 6,85 ευρώ. Άμα πεθάνουν όλοι ποιος θα πίνει νερό; Τι να λέμε τώρα…

LAMDA: Στα 7 ευρώ η συγκεκριμένη.

ΚΡΕΚΑ: Και πάλι limit up.

PAPERPACK: Στα 5,10 ευρώ και στο +8,97% με όγκο 13 χιλ. τεμάχια, λόγω αποτελεσμάτων και μερισματικής απόδοσης. Πήγε και στα 6 ευρώ η μετοχή αλλά μάλλον τέτοια μέρα ήταν υπερβολή.

ΕΚΤΕΡ: Στα 0,96 ευρώ και στο -13,90% με όγκο 68 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Στα 1,11 και στο -11,55%.

ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ: Λίγο μετά το κλείσιμο της αγοράς και την ώρα που γράφονταν αυτές οι λέξεις ο Dow ήταν στο -3,3% και ο Dax στο -4,2%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης