Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Ινδία ο Trump - Υποδοχή τεραστίων διαστάσεων για τον πρόεδρο των ΗΠΑ

tags :
Στην Ινδία ο Trump -  Υποδοχή τεραστίων διαστάσεων για τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Είναι η πρώτη επίσκεψη του Trump στην Ινδία ως πρόεδρος των ΗΠΑ
Μια υποδοχή τεραστίων διαστάσεων ετοιμάζει η Ινδία για να υποδεχθεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οπoίος πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη στην Ινδία ως πρόεδρος των ΗΠΑ.
Πρώτος σταθμός του Trump είναι η πόλη Αχμενταμπάντ, όπου και προγραμματίζεται road show και τελετή σε στάδιο του κρίκετ χωρητικότητας 110.000 θέσεων, το οποίο συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα στον πλανήτη.
Πολλοί δρόμοι έχουν αποκλειστεί στην Αχμενταμπάντ, καταστήματα έχουν κλείσει και αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί κατά μεγάλους αριθμούς, ως και σε μπαλκόνια και ταράτσες.
Μαθητές επιβιβάζονταν σε σχολικά λεωφορεία φωνάζοντας «αγαπάμε τον Τραμπ», άλλα ανεμίζοντας σημαίες της Ινδίας.
Οι εκδηλώσεις στην Αχμενταμπάντ θα είναι η ανταπόδοση του Ινδού πρωθυπουργού N. Modi στην εκδήλωση «Howdy Modi» στο Χιούστον πέρυσι, στην οποία συμμετείχαν περίπου 50.000 μέλη της κοινότητας των Ινδών της Αμερικής, όταν ο ένοικος του Λευκού Οίκου συνέκρινε τον ινδό πρωθυπουργό με τον Έλβις Πρίσλεϊ λόγω του κόσμου που προσέλκυσε. Ε
Από την Αχμενταμπάντ, ο Trump θα κατευθυνθεί στην Άγκρα και κατόπιν στο Νέο Δελχί για συναντήσεις με στελέχη της ινδικής κυβέρνησης και επιχειρηματίες.
Κύριο ζήτημα στις σχέσεις των δύο κρατών είναι το εμπόριο, αν και όλα δείχνουν πως σε αυτή τη διήμερη επίσκεψη του Trump δεν πρόκειται να υπάρξουν θετικές εξελίξεις.
Το 2018, η αξία των ανταλλαγών ανήλθε σε περίπου 145 δισεκ. δολάρια, με τους Αμερικανούς να καταγράφουν έλλειμμα 25 δισεκ. δολαρίων στο ισοζύγιο τρεχουσών εμπορικών συναλλαγών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης