Τελευταία Νέα
Διεθνή

Georgieva (ΔΝΤ): Πρόωρη κάθε πρόβλεψη για τις οικονομικές συνέπειες του κορωvοϊού

Georgieva (ΔΝΤ): Πρόωρη κάθε πρόβλεψη για τις οικονομικές συνέπειες του κορωvοϊού
Το ΔΝΤ βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία αναθεώρησης των προβλέψεών του για την Κίνα ενώ εξετάζει και τις επιπτώσεις που θα έχει η επιδημία στην παγκόσμια οικονομία, είπε η Georgieva
Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να δοθούν ακριβείς προβλέψεις για την οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα και τον κόσμο για το 2020, μετά την επιδημία του κορωvοϊού, δήλωσε σήμερα Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Kristalina Georgieva από τη Ραμπάτ του Μαρόκου.
Το ΔΝΤ βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία αναθεώρησης των προβλέψεών του για την Κίνα ενώ εξετάζει και τις επιπτώσεις που θα έχει η επιδημία στην παγκόσμια οικονομία, είπε η Georgieva σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Ραμπάτ.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ βρέθηκε στο Μαρόκο για να συζητήσει τις προετοιμασίες για τις συνόδους του Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας που πρόκειται να διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2021 στο Μαρακές.
Τον περασμένο μήνα το ΔΝΤ προέβλεψε ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα ανέλθει στο 3,3% το 2020, από 2,9% το 2019 και θα φτάσει το 3,4% το 2021.
Η Γκεοργκίεβα εξέφρασε την ελπίδα ότι μετά την απότομη υποχώρηση στην Κίνα θα υπάρξει εξίσου απότομη επάνοδος, αφού περιοριστεί η επιδημία.
Δεν απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο οι επιπτώσεις να διαρκέσουν για ελαφρώς μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Αναφερόμενη στην Αργεντινή, η Georgieva είπε ότι το χρέος της χώρας είναι μη βιώσιμο και ότι θα συναντηθεί σε δύο ημέρες με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας Martin Gusman για να συζητήσουν «πώς θα μπορούσε το ΔΝΤ να βοηθήσει» τη χώρα.
Πρόσθεσε όμως ότι η κυβέρνηση του Μπουένος Άιρες θα πρέπει να διεξάγει διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης