Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα κάνει πρόσθετα βήματα να ψηφιοποιήσει το Renminbi - Τα σχέδια του Πεκίνου για ένα νέο κρυπτονόμισμα

tags :
Η Κίνα κάνει πρόσθετα βήματα να ψηφιοποιήσει το Renminbi - Τα σχέδια του Πεκίνου για ένα νέο κρυπτονόμισμα

Η Κίνα κάνει πρόσθετα βήματα να ψηφιοποιήσει το Renminbi
Η Κίνα έχει ηγετικό ρόλο όσον αφορά τις ψηφιακές πληρωμές από τους μέσους καταναλωτές στη χώρα.
Ενώ τέτοιες πληρωμές στις Ηνωμένες Πολιτείες όπως η Apple Pay γίνονται όλο και ευρύτερα αποδεκτές, στην πλησιέστερη Ιαπωνία τέτοιες μέθοδοι εξακολουθούν να είναι σχετικά σπάνιες.
Η Alipay προσφέρει στους κατοίκους της Κίνας την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν το νόμισμα fiat για τις καθημερινές συναλλαγές, φαινομενικά εγκλιματίζοντάς τους για την ημέρα που τόσο η πληρωμή όσο και το νόμισμα γίνονται 100% ψηφιακές.
Αν και η Κίνα έχει λάβει μια κάπως πιο επιφυλακτική στάση απέναντι στις online και ψηφιακές πληρωμές πρόσφατα, έχει ανταποκριθεί ως επί το πλείστον στην άνοδο των κρυπτονομισμάτων με πιο αυταρχικά μέτρα.
Αφού ήταν σαφές ότι εκατομμύρια Bitcoin εξορύσσονταν από Κινέζους υπηκόους, η κυβέρνηση απάντησε απαγορεύοντας όλες τις συναλλαγές κρυπτογράφησης στη χώρα από τον Σεπτέμβριο του 2017.
Παρά τη σκληρή στάση της κινεζικής κυβέρνησης απέναντι στις κρυπτονομίσνατα, η χώρα έχει επίσης δείξει ενδιαφέρον για την τεχνολογία blockchain και την ανάπτυξη ενός ψηφιακού νομίσματος της Κεντρικής Τράπεζας.
Σύμφωνα με τους Financial Times, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας υπέβαλε πρόσφατα αιτήσεις για περισσότερα από 80 διπλώματα ευρεσιτεχνίας, ανοίγοντας το δρόμο για την έναρξη ενός νέου ψηφιακού νομίσματος.
«Σχεδόν όλες αυτές οι αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας αφορούν την ενσωμάτωση ενός συστήματος ψηφιακού νομίσματος στην υφιστάμενη τραπεζική υποδομή».
Τι σημαίνει αυτό για το μέλλον των κρυπτονομισμάτων στην Κίνα;
Αυτές οι αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας είναι σύμφωνες με την πρόσφατη πολιτική στην Κίνα, υπογραμμίζοντας την προθυμία της να αγκαλιάσει την τεχνολογία blockchains προτού επιτρέψει στην Bitcoin και άλλους κατόχους κρυπτονομισμάτων να επηρεάσουν την αγορά.
Όπως ανέφερε η Cointelegraph, στην κινεζική κυβέρνηση φαίνεται να αρέσει το ασφαλές δυναμικό διαχείρισης δεδομένων του blockchain, αλλά όχι στον αποκεντρωμένο και αβίαστο χαρακτήρα του, καθώς και στην κερδοσκοπία που επέτρεψε τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης