Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τα επαγγελματικά ταμεία στην ατζέντα των συζητήσεων Σταϊκούρα - Ζαββού με την EIOPA

tags :
Τα επαγγελματικά ταμεία στην ατζέντα των συζητήσεων Σταϊκούρα - Ζαββού με την EIOPA
Συνάντηση εργασίας του ΥΠΟΙΚ και του υφυπουργού αρμόδιου για την Ιδιωτική Ασφάλιση κ. Ζαββού με τον Πρόεδρο της EIOPA
Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Οικονομικών του Υπουργού κ. Σταϊκούρα και του υφυπουργού αρμόδιου για την Ιδιωτική Ασφάλιση κ. Ζαββού με τον Πρόεδρο της EIOPA (European Insurance and Occupational Pensions Authority) κύριο Bernardino, ο οποίος ήρθε σε  επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα και είχε συναντήσεις με τα αρμόδια υπουργεία και τους φορείς της ιδιωτικής ασφάλισης και των επαγγελματικών ταμείων.
-Κύριο θέμα της χθεσινής συζήτησης ήταν οι ευρωπαϊκές εξελίξεις και πως επηρεάζουν τον τομέα της ιδιωτικής ασφάλισης.
-Η συζήτηση περιέλαβε το θέμα της επιτυχούς εφαρμογής και στη χώρα μας των Πανευρωπαϊκών ατομικών Συνταξιοδοτικών Προϊόντων (PEPP), την εποπτεία των εμπλεκομένων φορέων, αλλά και την δυνατότητα παροχής κινήτρων ώστε να υπάρξει μια υγιής ανάπτυξη του νεόδμητου θεσμού ο οποίος θα μπορούσε να αποβεί ευεργετικός για τους συνταξιοδοτούμενους – οι οποίοι μπορεί να είναι και Έλληνες της διασποράς και οι οποίοι αποσκοπούν σε κάποια περίοδο της ζωής της να επιστρέψουν στην Ελλάδα.
-Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ τόνισε το ενεργό ενδιαφέρον της κυβέρνησης να δοθεί νέα ώθηση στον τομέα της ιδιωτικής ασφάλισης, ο οποίος εντάσσεται στην στρατηγική της κυβέρνησης για ένα σύστημα τριών πυλώνων. Η στρατηγική αυτή θα υλοποιηθεί με μια σειρά μέτρων που θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω.
Ο κ. Bernardino τόνισε την σημασία και την συμβολή που μπορούν να έχουν τα Πανευρωπαϊκά ατομικά Συνταξιοδοτικά προϊόντα, καθώς οι σωρευμένες αποταμιεύσεις μπορούν να επενδυθούν ακόμα και σε έργα υποδομών τα οποία αποφέρουν όφελος στην εθνική οικονομία και ενισχύουν την ανάπτυξη.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης