Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Το ασυγχώρητο για τον Μητσοτάκη τελείωσε, κρίνεται για το σχέδιο και τις αποφάσεις του

tags :
Το ασυγχώρητο για τον Μητσοτάκη τελείωσε, κρίνεται για το σχέδιο και τις αποφάσεις του
Ο Κ. Μητσοτάκης είναι αυτός που διαχειρίζεται τις υποθέσεις της χώρας και που λαμβάνει τις αποφάσεις και για αυτές τις αποφάσεις, για το σχέδιο του και την αποτελεσματικότητα του κρίνεται
Ο Κ. Μητσοτάκης κρατά τα ηνία της χώρας εδώ και σχεδόν επτά μήνες.
Και είναι αυτός που διαχειρίζεται τις υποθέσεις της χώρας και που λαμβάνει τις αποφάσεις.
Και για αυτές τις αποφάσεις, για το σχέδιο του και την αποτελεσματικότητα του κρίνεται.
Ανάμεσα στα κορυφαία θέματα της επικαιρότητας το τελευταίο διάστημα ήταν το μεταναστευτικό/προσφυγικό, η τροπολογία για το ποδόσφαιρο και η “είσοδος” τουιτουρκικού Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Και οι κινήσεις της κυβέρνησης άφησαν αρκετές “γκρίζες γραμμές”.
Στο μεταναστευτικό/προσφυγικό, ο κ.Μητσοτάκης αποφάσισε να επανιδρύσει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αποδεικνύοντας με τον πλέον ενδεικτικό τρόπο πως το σχέδιο του δεν απέδωσε.
Αλλά και η απόφαση για την κατασκευή πλωτού φράγματος στο Αιγαίο για την ανάσχεση των ροών ούτε και αυτή μπορεί να εκληφθεί ως ιδιαίτερα επιτυχημένη (οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, μόλις 2,7 χιλιόμετρα “τείχος” στη θάλασσα του Αιγαίου), πέρα ίσως από το συμβολισμό του μηνύματος περί καλύτερης φύλαξης των συνόρων.
Και αν το μεταναστευτικό/προσφυγικό είναι ένα εξαιρετικό σύνθετο και περίπλοκο ζήτημα και δικαιολογεί αστοχίες και επαναχάραξη στρατηγικής, οι κινήσεις της κυβέρνησης με την τροπολογία για το ποδόσφαιρο ήταν ολότελα ατυχείς.
Έτσι τουλάχιστον τις εξέλαβε το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.
Η οποία επί της ουσίας σχημάτισε την εικόνα ότι η κυβέρνηση έσπευσε υπό τον φόβο της αναταραχής που θα μπορούσε να της δημιουργήσει ο υποβιβασμός μιας ποδοσφαιρικής ομάδας όπως αυτής του ΠΑΟΚ, να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού.
Και εν μέσω διασταυρούμενων, αθλητικών και επιχειρηματικών, πυρών, η κυβέρνηση κατέληξε να είναι έκθετη.
Και να λέει – αναφερόμενη στο ποδόσφαιρο – ότι δεν θα επιτρέψει τον εθνικό διχασμό σε μια περίοδο κρίσιμη για τα εθνικά συμφέροντα.
Όπως και να το δει κανείς, η κυβέρνηση έκανε ενέργειες άστοχες που κάθε άλλο παρά την έννοια της αξιοπιστίας, της ισονομίας και της μεθοδικότητας εξυπηρετούν.
Λίγες ώρες αργότερα η Τουρκία φαίνεται ότι βρήκε την ευκαιρία, με το ερευνητικό της σκάφος Oruc Reis, το οποίο ανήμερα της επετείου της τραγωδίας των Ιμίων μπήκε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά της ελληνικής πλευράς.
Κίνηση που σήμανε συναγερμό στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και που ενεργοποίησε τα ελληνικά αντανακλαστικά για τουλάχιστον 10 ώρες.
Και μπορεί οι εξελίξεις της περασμένης Παρασκευής 31/1 να μην οδήγησαν σε κάποιου είδους μεγαλύτερη κλιμάκωση, αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια κλιμάκωση από την τουρκική πλευρά στο άμεσο μέλλον.
Το αντίθετο μάλιστα.
Ο υπ.Εθνικής Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στο διάλογο που είχε με τον πρωθυπουργό τις κρίσιμες ώρες που το τουρκικό σκάφος ήταν εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Ο ίδιος ο υπουργός είπε πως όταν ο κ.Μητσοτάκης τον ρώτησε τι συνιστά δεδομένου ότι το σκάφος δεν άλλαζε πορεία και δεν έβγαινε από τον ελληνικό χώρο, εκείνος του απάντησε ψυχραιμία!
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μπροστά της μια σειρά από τεράστιες προκλήσεις.
Και από το πώς θα τις διαχειριστεί και θα τις αντιμετωπίσει, θα κριθεί.
Η περίοδος χάριτος και το ασυγχώρητο τελείωσαν.
Δεν μπορεί να μένει «κολλημένη» στο να στηλιτεύει τα «κακώς κείμενα» ή τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ , όπως π.χ. έκανε με το θέμα του ποδοσφαίρου όπου εν πολλοίς κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι αναδεικνύει το θέμα γιατί δεν έχει άλλα θέματα για να ασκήσει αντιπολίτευση.
Ο κ.Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του είναι αυτή που ασκεί τη διακυβέρνηση και λαμβάνει τις αποφάσεις.
Από το έργο του θα κριθεί.
Οι πολίτες έχουν δώσει όλο το γήπεδο και την μπάλα στον κ.Μητσοτάκη, τουλάχιστον αυτό λένε οι δημοσκοπήσεις.
Και εκείνος θα κριθεί από τις κινήσεις και την αποτελεσματικότητα του.
Δικαιολογίες και «πέταγμα της μπάλας στην κερκίδα» περισσεύουν.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης