Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για το Brexit - Eνθουσιασμός αλλά και αβεβαιότητα

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για το Brexit - Eνθουσιασμός αλλά και αβεβαιότητα
Τα πρωτοσέλιδα των βρετανικών εφημερίδων αποτυπώνουν το κλίμα που επικρατεί για το Brexit
Ενδεικτικά του κλίματος που επικρατεί στη Βρετανία στην τελική ευθεία για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι τα πρωτοσέλιδα των βρετανικών εφημερίδων.
Μία νέα αυγή ξεμερώνει για τη Βρετανία, αναφέρει η Daily Mail στο πρωτοσέλιδό της.
«Στις 11 το βράδυ το περήφανό έθνος μας θα αποχωρήσει επιτέλους από την ΕΕ—πάντα φίλη με την Ευρώπη, αλλά ελεύθερη και ξανά ανεξάρτητη έπειτα από 47 χρόνια».
Για μίγμα αισιοδοξίας αλλά και λύπης κάνουν λόγο  οι Financial Times, ενώ ο Guardian χαρακτηρίζει τη Βρετανία «μικρό νησί» και μιλά για το μεγαλύτερο στοίχημα στην ιστορία της χώρας.
Πανηγυρικό είναι το πρωτοσέλιο της Daily Express, με τίτλο «Ναι τα καταφέραμε!».
Κάτω από τον τίτλο υπάρχει ένα κολλάζ με τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας τους 43 μήνες που πέρασαν από το δημοψήφισμα του Ιουνίου του 2016.
«Δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή», τονίζει η Daily Telegraph, δημοσιεύοντας τις δηλώσεις που έκανε ο Τζόνσον πριν την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Σάντερλαντ, την πόλη της βορειοανατολικής Αγγλίας όπου οι ψηφοφόροι ψήφισαν μαζικά υπέρ του Brexit.
Η ταμπλόιντ Daily Mirror αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος του πρωτοσέλιδού του όχι στο Brexit, αλλά στους 150 Βρετανούς που έχουν τεθεί σε καραντίνα εξαιτίας της επιδημίας του κοροναϊού.
Ο δεύτερος τίτλος είναι «Η ημέρα του Brexit».
«Είναι η ώρα να συσπειρωθεί η χώρα», εκτιμά η εφημερίδα.
Στη Σκοτία, όπου η πλειονότητα των ψηφοφόρων είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ ο τόνος είναι εντελώς διαφορετικός.
Η εφημερίδα του Εδιμβούργου Scotsman έχει τίτλο: «Εις το επανιδείν, όχι αντίο», ενώ ανέφερε τη λέξη «αντίο» σε 24 ευρωπαϊκές γλώσσες.
Η Daily Record είναι λιγότερο αισιόδοξη, σχολιάζοντας για τη μετά Brexit εποχή: «Εξαπατημένοι: απομονωμένοι, με λιγότερη ευημερία, πιο αδύναμοι και διχασμένοι»
Η αγγλική ταμπλόιντ Daily Star επέλεξε να αστειευτεί. «Σήμερα το βράδυ θα είναι μια ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ για το μεγάλο έθνος μας», γράφει.
«Ναι, τελειώνει ο στεγνός Ιανουάριος!», ο μήνας χωρίς αλκοόλ, μια πρακτική ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των Βρετανών μετά την κραιπάλη του Δεκεμβρίου.

Image

Image

Image

Image


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης