Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας η έναρξη λειτουργίας σχολείων, πανεπιστημίων λόγω κοροναϊού

tags :
Κίνα: Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας η έναρξη λειτουργίας σχολείων, πανεπιστημίων λόγω κοροναϊού
Μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης της επιδημίας
Στην αναβολή μέχρι νεωτέρας της έναρξης λειτουργίας των σχολείων και των πανεπιστημίων προχωρούν οι Αρχές της Κίνας σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν και να περιορίσουν όσο το δυνατόν την εξάπλωση της επιδημίας του κοροναϊού.
Συγκεκριμένα, οι Αρχές αποφάσισαν να αναβάλλουν την έναρξη του εαρινού εξαμήνου σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα — σχολεία, γυμνάσια, λύκεια, πανεπιστήμια και άλλα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα — ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας.
Σημειώνεται πως μαθητές και οι φοιτητές βρίσκονται αυτή την περίοδο σε διακοπές, με την ευκαιρία του κινεζικού σεληνιακού νέου έτους.
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας της Κίνας, η ημερομηνία επανέναρξης των μαθημάτων θα οριστεί από τις αρχές ανάλογα με την τοποθεσία όπου βρίσκεται κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα.
Όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα καλούνται να «αναβάλλουν την έναρξη του εαρινού εξαμήνου με τον προσήκοντα τρόπο» και οι φοιτητές που θα επιστρέψουν μετά τις διακοπές «δεν πρέπει να επιστρέψουν πρόωρα στα [εκπαιδευτικά] ιδρύματά τους χωρίς άδεια».
Σε ό,τι αφορά την ημερομηνία επανέναρξης των βρεφονηπιακών σταθμών, των σχολείων και των δευτεροβάθμιων ιδρυμάτων, αυτή «θα προσδιοριστεί από τις τοπικές εκπαιδευτικές αρχές», σε συντονισμό με την κεντρική κυβέρνηση, προστίθεται στην εγκύκλιο.
Σημειώνεται πως η Εθνική Αρχή Μετανάστευσης της Κίνας προέτρεψε εξάλλου από την πλευρά της μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης WeChat τους πολίτες να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αναβάλλουν ταξίδια που προγραμματίζουν στο εξωτερικό και να μειώσουν τις διασυνοριακές μετακινήσεις για να αποτραπεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του νέου κοροναϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης