Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Audiovisual: Νέο πενταετές πλάνο ανάπτυξης - Στοχεύει σε αύξηση της ελεύθερης διασποράς

tags :
Audiovisual: Νέο πενταετές πλάνο ανάπτυξης - Στοχεύει σε αύξηση της ελεύθερης διασποράς
Δεν φεύγει από το χρηματιστήριο η Audiovisual
Σε αύξηση της ελεύθερης διασποράς της μετοχής της στοχεύει η Audiovisual της οποίας ο βασικός μέτοχος (οικογένεια Βαρδινογιάννη) ελέγχει πάνω από το 91% ενώ ταυτόχρονα μετονομάζεται σε AVE.
Η εταιρεία, την οποία ο βασικός μέτοχος στοχεύει να αναπτύξει καθώς θεωρεί ότι πλέον οι οικονομικές συνθήκες είναι κατάλληλες και δεν σκοπεύει να βγάλει τη μετοχή εκτός ταμπλό, ανακοίνωσε την υλοποίηση 5ετούς επενδυτικού πλάνου που θα επιφέρει κερδοφορία το 2022 ενώ ο όμιλος στοχεύει σε ενοποιημένες πωλήσεις ύψους 200 εκατ. ευρώ το 2024 (+99%) με την εξαγορασθείσα εταιρία Kristelcom να αποτελεί το βασικότερο μοχλό ανάπτυξης.
Ειδικότερα η ανάπτυξη αναμένεται να προέλθει από την πλήρη ενοποίηση της Kristelcom Ltd (€40-45 εκατ.), την ανάπτυξη πωλήσεων της Kristelcom (€40-45 εκατ.), την ανάπτυξη πωλήσεων της IGE (€10-15 εκατ.), την ανάπτυξη πωλήσεων λοιπών BU (€3-5 εκατ.)
Να σημειωθεί ότι η Kristelkom, στην οποία η AVE ελέγχει το 50,1%, θα αποτελέσει τον βασικό πυλώνα των δραστηριοτήτων του ομίλου καθώς αναμένεται να είναι η βασική πηγή για την αύξηση του κύκλου εργασιών τα επόμενα χρόνια. Μέσω των Globalsat και Teleunicom, η εταιρεία, η οποία έχει έντονη δραστηριότητα σε Ελλάδα και Κύπρο έχει συνεργασία με κατασκευαστές όπως είναι η Samsung, η Huawei και η Lenovo, ενώ ξεκινά σύντομα και τη διάθεση των smartphones της Motorola στην κυπριακή αγορά. Στα πλάνα είναι ακόμη και η εξαγορά εταιρειών που κινούνται στο χώρο των υπηρεσιών με το ενδιαφέρον να είναι στον τομέα της επισκευής συσκευών (service).
Όσον αφορά τη θυγατρική «Allou Fun Park Ελληνικά Ψυχαγωγικά Πάρκα Α.Ε.» στο οποίο ανήκει το θεματικό πάρκο ψυχαγωγίας Allou Fun Park, υπάρχουν πλάνα για την ενίσχυση των εσόδων μέσα από την επέκταση των δραστηριοτήτων σε τομείς όπως είναι οι εταιρικές εκδηλώσεις αλλά και η προσέλκυση τουριστών και μεγαλύτερης ηλικίας επισκεπτών.
Τέλος αναφορικά με την Odeon, στόχος είναι η ενίσχυση των εσόδων κυρίως μέσω της αύξηση του μέσου όρου δαπάνης των επισκεπτών στις κινηματογραφικές αίθουσες της εταιρείας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να ξεκινήσουν την λειτουργία τους δύο συγκροτήματα κινηματογραφικών αιθουσών από την Odeon, το ένα στο κέντρο της Αθήνα (Αμπελόκηποι) και το άλλο στα βόρεια προάστια (Ν. Ερυθραία).

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης