Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ross (υπ. Εμπορίου ΗΠΑ): Δεν αποκλείουμε επιβολή δασμών στα αυτοκίνητα της ΕΕ, εάν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις

tags :
Ross (υπ. Εμπορίου ΗΠΑ): Δεν αποκλείουμε επιβολή δασμών στα αυτοκίνητα της ΕΕ, εάν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις
Ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου εξέφρασε την ελπίδα του ότι θα υπάρξει «ειρηνική επίλυση» των διαφορών με την Ευρωπαϊκή Ένωση
Τη θέση ότι η επιβολή δασμών στις εισαγωγές οχημάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένουν μία από τις επιλογές της αμερικανικής κυβέρνησης, διατύπωσε σήμερα (23/1) ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Wilbur Ross, διευκρινίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί μόνο εάν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές αποτύχουν.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ο κ. Ross δήλωσε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εξετάζουν την επιβολή δασμών στις εισαγωγές ευρωπαϊκών οχημάτων, ευελπιστώντας ωστόσο ότι θα υπάρξει μία «ειρηνική επίλυση» στις διαφορές των δύο πλευρών.
«Ο πρόεδρος δεν έχει αποκλείσει την επιβολή δασμών, εάν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις», τόνισε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, διευκρινίζοντας ότι η σχετική ενέργεια εξακολουθεί να παραμένει μία από τις επιλογές της Ουάσιγκτον, εάν θελήσει να «ακολουθήσει μία διαφορετική διαδρομή».
«Δεν έχουμε εγκαταλείψει τους δασμούς, είναι ακόμα διαθέσιμοι», επεσήμανε ο Wilbur Ross, ο οποίος πρόσθεσε εν συνεχεία ότι «ελπίζουμε ότι δε θα χρησιμοποιηθούν».
Όσον αφορά την εμπορική συνομιλία μεταξύ ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου, ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου εξέφρασε την πεποίθησή τους ότι μία τέτοια συμφωνία θα πρέπει να είναι «πολύ πιο εύκολη μηχανικά» σε σύγκριση με αυτή του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, έχει καταστήσει σαφές κατά το προηγούμενο διάστημα ότι η Ουάσιγκτον θα προχωρήσει κανονικά με την επιβολή δασμών στις εισαγωγές ευρωπαϊκών οχημάτων εάν δεν υπάρξει μία εμπορική συμφωνία με την ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης