Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κατρίνης (ΚΙΝΑΛ): Αιχμές για «δημιουργική λογιστική» και σιωπή, από την πλευρά της κυβέρνησης, στο θέμα απορρόφησης των πόρων ΕΣΠΑ

Κατρίνης (ΚΙΝΑΛ): Αιχμές για «δημιουργική λογιστική» και σιωπή, από την πλευρά της κυβέρνησης, στο θέμα απορρόφησης των πόρων ΕΣΠΑ
Ο κ.Κατρίνης επικρίνει τον πρωθυπουργό πως, καταδικάζει μεν, τη διαχείριση των πόρων του ΕΣΠΑ από τον ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη καλύπτει τη δική του κυβέρνηση, που συνεχίζει τις ίδιες πρακτικές για να εμφανίζει αύξηση της απορροφητικότητας
Επικριτικός ήταν στα σχόλιά του σήμερα 17 Ιανουαρίου ο αρμόδιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με την αξιοποίηση των πόρων του νέου ΕΣΠΑ.
Ο κ. Κατρίνης σε δήλωσή του αναφέρει οτι «ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε σήμερα, κάνοντας λογικά άλματα, να παρουσιάσει μια ανεστραμμένη εικόνα της πραγματικότητας.
Από την μία καταδίκασε τις κοντόφθαλμες πρακτικές διαχείρισης των πόρων του ΕΣΠΑ από την προηγούμενη κυβέρνηση, από την άλλη κάλυψε την δική του κυβέρνηση, η οποία συνεχίζει να τις εφαρμόζει για να εμφανίζει αύξηση της απορροφητικότητας».
Ο βουλευτής άφησε μάλιστα αιχμές για «δημιουργική λογιστική» και σιωπή, από την πλευρά της κυβέρνησης όταν είχε κληθεί να απαντήσει στο Κίνημα Αλλαγής στη Βουλή σχετικά με τα στοιχεία που δείχνουν αύξηση της απορροφητικότητας.
«Η οριακή κατάσταση η οποία βρίσκεται σήμερα το ΕΣΠΑ, το οποίο πρέπει μέσα σε τρία χρόνια να απορροφήσει το 65% των πόρων που υπολείπονται, δεν επιτρέπει μεγαλοστομίες και ασκήσεις αισιοδοξίας, αλλά απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας, υπεύθυνη δράση και συναίσθηση του ασφυκτικού χρονικού περιθωρίου που απομένει», επεσήμανε ο κ. Κατρίνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης