Τελευταία Νέα
Διεθνή

Verhofstadt: Το Λονδίνο δεν θα απελάσει αυτόματα τους Ευρωπαίους πολίτες μετά το Brexit

tags :
Verhofstadt: Το Λονδίνο δεν θα απελάσει αυτόματα τους Ευρωπαίους πολίτες μετά το Brexit
Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, Boris Johnson, επιβεβαίωσε τις δηλώσεις Verhofstadt ότι δεν θα υπάρξει αυτόματη απέλαση
Ο συντονιστής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit, Guy Verhofstadt, δήλωσε σήμερα (17/1) πως η Μεγάλη Βρετανία δεν θα απελάσει αυτόματα τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχουν κάνει αίτηση, προκειμένου να έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν στη χώρα μετά το Brexit.
Ο Verhofstadt, που πραγματοποίησε χθες συναντήσεις με Βρετανούς υπουργούς, μεταξύ των οποίων τον υπουργό του Brexit, Stephen Barclay, τόνισε ότι έλαβε διαβεβαιώσεις πως θα υπάρξει μια περίοδος χάριτος μέχρι τον Ιούνιο του 2021 για όσους δεν έχουν κάνει αίτηση να υπαχθούν στο «καθεστώς εγκατάστασης» (settled status) της Βρετανίας.
«Τι θα συμβεί σε αυτούς τους ανθρώπους ακόμα και μετά την περίοδο χάριτος; Λοιπόν, δεν θα υπάρξει αυτόματη απέλαση», δήλωσε ο Verhofstadt στο BBC.
«Μετά την περίοδο χάριτος θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν αίτηση, εξηγώντας για ποιο λόγο δεν κατέστη δυνατό να το κάνουν στο πλαίσιο της κανονικής διαδικασίας».
Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, Boris Johnson, επιβεβαίωσε τις δηλώσεις του Verhofstadt ότι δεν θα υπάρξει αυτόματη απέλαση.
Έως τα τέλη του 2019 είχαν κάνει αίτηση πάνω από 2,7 εκατ. από τα 3,5 εκατ. Ευρωπαίους υπηκόους που εκτιμάται ότι ζουν στη Βρετανία.
Η Βρετανία πρόκειται να αποχωρήσει επίσημα από την Ε.Ε. στις 31 Ιανουαρίου αφού κατέληξε σε συμφωνία για το Brexit στα τέλη της περασμένης χρονιάς, αλλά θα συνεχίσει να δεσμεύεται από τους ευρωπαϊκούς κανόνες έως τα τέλη του 2020 βάσει της συμφωνηθείσας μεταβατικής συμφωνίας που στόχο έχει να αμβλύνει την έξοδό της.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης