Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η νέα εμπορική Συμφωνία Βόρειας Αμερικής πέρασε από την Γερουσία

tags :
ΗΠΑ: Η νέα εμπορική Συμφωνία Βόρειας Αμερικής πέρασε από την Γερουσία
Η νέα εμπορική συμφωνία της Βόρειας Αμερικής έρχεται μια μέρα μετά την υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας "Φάσης 1" με την Κίνα
Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε σήμερα Πέμπτη (16/1) την νέα εμπορική συμφωνία της Βόρειας Αμερικής, ανοίγοντας το δρόμο για την αναμόρφωση της 26χρονης NAFTA, η οποία περιλάμβανε αυστηρότερους κανόνες για την απασχόληση και την αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά άφηνε αμετάβλητες τις ετήσιες εμπορικές συναλλαγές ανάμεσα σε ΗΠΑ-Μεξικό-Καναδά που αγγίζουν τα 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Η Γερουσία ψήφισε με ευκολία τα διαδικαστικά μέτρα, ανοίγοντας το δρόμο για την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου της Συμφωνίας ΗΠΑ-Μεξικού-Καναδά.
Η ψήφιση έγινε με την στήριξη και των δύο κομμάτων και η συμφωνία αποστέλλεται στον Πρόεδρο Donald Trump για υπογραφή.
Η νέα εμπορική συμφωνία της Βόρειας Αμερικής έρχεται μια μέρα μετά την υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας "Φάσης 1" με την Κίνα.
Αναμένεται και η έγκριση από τον Καναδά για να τεθεί σε ισχύ η νέα εμπορική συμφωνία και να αντικαταστήσει την 26ετή NAFTA, στην οποία ο Trump καταλόγισε την απώλεια χιλιάδων αμερικανικών θέσεων εργασίας στην Βιομηχανία.
Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στην Γερουσία, Mitch McConnell δήλωσε: «Σήμερα η Γερουσία θα στείλει αυτή τη συμφωνία ορόσημο στο γραφείο του προέδρου. Είναι μια μεγάλη νίκη και για τα δύο κόμματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης