Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Φλέγεται η Μ. Ανατολή: Ανταλλαγή απειλών μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν - Διαψεύδει το αμερικανικό υπ. Άμυνας την αποχώρηση από το Ιράκ

tags :
Φλέγεται η Μ. Ανατολή: Ανταλλαγή απειλών μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν - Διαψεύδει το αμερικανικό υπ. Άμυνας την αποχώρηση από το Ιράκ
Με ιστορικό εφιάλτη απειλεί το Ιράν τις ΗΠΑ
Σαφείς και ευθείες απειλές κατά των ΗΠΑ εκτοξεύει το Ιράν, το οποίο διαμηνύει οτι αξιολογεί 13 σενάρια στο πλαίσιο αντιποίνων για τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Qassem Soleimani από τις ΗΠΑ.
Μάλιστα η Τεχεράνη υποστηρίζει πως ακόμα και το ασθενέστερο σενάριο από τις επιλογές θα ήταν ένας «ιστορικός εφιάλτης» για τις ΗΠΑ.
«Οι Αμερικάνοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μέχρι στιγμής το Συμβούλιο έχει εξετάσει 13 σενάρια αντιποίνων.
Εάν υπάρξει συναίνεση στην υλοποίηση ακόμα και του πιο ήπιου σεναρίου, αυτό θα είναι ένας ιστορικός εφιάλτης για τους Αμερικάνους» είπε ο Ali Shamkhani, επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου του Ιράν, όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.
Ο Shamkhani είπε πως συνολικά 19 αμερικανικές βάσεις έχουν τεθεί σε ύψιστο συναγερμό κοντά στα σύνορα με το Ιράν, τονίζοντας ότι «έχουμε γνώση του στρατιωτικού προσωπικού τους και του εξοπλισμού τους» και ότι «παρακολουθούμε την κάθε τους κίνηση».
Ο Ιρανός πρόεδρος H. Rouhani προειδοποίησε σήμερα (7/1) τον Γάλλο ομόλογό του E. Macron ότι τα αμερικανικά συμφέροντα στην Μέση Ανατολή βρίσκονται πλέον «σε κίνδυνο» μετά από τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Qasem Soleimani σε μια αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στη Βαγδάτη.
«Οι ΗΠΑ πρέπει να γνωρίζουν ότι τα συμφέροντα και η ασφάλειά τους στην περιοχή βρίσκονται σε κίνδυνο και δεν μπορούν να αποφύγουν τις συνέπειες αυτού του μεγάλου εγκλήματος», δήλωσε ο Rouhani στον Macron σε τηλεφωνική τους συνομιλία, σύμφωνα με την ιρανική προεδρία.
Την ίδια στιγμή ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Mark Esper έσπευσε να διαψεύσει την επιστολή του επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, σύμφωνα με την οποία οι ΗΠΑ προετοιμάζονταν για αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων από το Ιράκ μετά από 20 χρόνια.
Πάντως είναι παράδοξο ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας να διαψεύδει σχέδια αποχώρησης από το Ιράκ και ταυτόχρονα άλλες πηγές να αναγνωρίζουν ως γνήσια την επιστολή της ηγεσίας των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ.

Είναι επίσης παράδοξο ότι η απόφαση της Βουλής του Ιράκ για την απόσυρση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων πραγματοποιήθηκε ενώ απουσιάζαν κούρδοι και σουνίτες βουλευτές που διάκεινται θετικά στην παραμονή των αμερικανών στο Ιράκ.
Ίσως πρόκειται για κάποια στρατηγική του Trump του αμερικανού Προέδρου...
Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι η επιστολή δεν είναι ακριβής και ότι δεν υπάρχει απόφαση αποχώρησης από το Ιράκ.
Σε ερώτηση εάν οι απειλές του Προέδρου Trump για επίθεση σε τόπους με πολιτιστική κληρονομία στο Ιράν θα υλοποιηθούν, ο Esper δήλωσε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα «θα ακολουθήσουν τους νόμους των ένοπλων συγκρούσεων» όταν πρόκειται για την προστασία αυτών των περιοχών. 

Ωστόσο οι αμερικανοί ανώτατοι αξιωματικοί στο Ιράκ δηλώνουν ότι ετοιμάζονται για αποχώρηση, έπειτα από επιστολή της στρατιωτικής διοίκησης των αμερικανών στο Ιράκ.

Στην επίμαχη επιστολή προς την Ιρακινή κυβέρνηση γνωστοποιούν ότι θα αποχωρήσουν τα αμερικανικά στρατεύματα από το Ιράκ σεβόμενοι την κυριαρχία του κράτους του Ιράκ και την απόφαση που έλαβαν να ζητήσουν από τις ΗΠΑ να αποσύρουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις.
To παράδοξο είναι ότι ο αμερικανός Πρόεδρος Trump δήλωσε ότι ο αμερικανικός στρατός δεν θα φύγει από το Ιράκ επισημαίνοντας ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει οι ιρακινοί να πληρώσουν 23 τρισ. δολάρια για τα έξοδα που έχουν δαπανήσει τα τελευταία 20 χρόνια.
Η απόφαση του Προέδρου Trump να σκοτώσει τον Ιρανό στρατηγό Qasem Suleimani - μια επίθεση που δέχθηκε δριμεία κριτική - θα μπορούσε να δώσει στις ΗΠΑ το έναυσμα για να αποχωρήσει από το Ιράκ.
Σε επιστολή του ο αμερικανικός στρατός στο Ιράκ αναφέρει ότι προετοιμάζεται να αποχωρήσει δείχνοντας έτσι «σεβασμό στην ιρακινή κυριαρχία».
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά σύμφωνα με το Ναυτικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με το Ιράν, το Πολεμικό Ναυτικό των Η.Π.Α. διέκοψε μια άσκηση στο Μαρόκο και κατευθύνει το πολεμικό πλοίο επιθέσεων USS Bataan (LHD-5) με περίπου 2.000 πεζοναύτες στην Μέση Ανατολή.
Το πλοίο USS Bataan, είναι πλοίο επιθέσεων, μπορεί να επιχειρί και στην ξηρά και ειδικεύεται στην προστασία και εκκένωση πρεσβειών.
Το USS Bataan και η επιβιβαζόμενη μονάδα (MEU) βρίσκονται σε πορεία ρουτίνας, ανέφεραν αμερικανικές πηγές.
Ταυτόχρονα επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι οι αμερικανοί θέτουν σε ετοιμότητα 6 βομβαρδιστικά Β-52 από την βάση Diego Garcia ώστε να είναι διαθέσιμα για βομβαρδισμούς στο Ιράν.

Η δολοφονία Suleimani είχει πολιτικά κίνητρα

Όπως αποκαλύφθηκε, ο δολοφονημένος επικεφαλής του IRGC Quds Qasem Soleimani έφτασε στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης στις 2 Ιανουαρίου 2020 το βράδυ στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων διπλωματικών προσπαθειών για τη διαμεσολάβηση της ειρήνης και την μείωση των εντάσεων μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν αυτό αποκαλύπτει ο πρωθυπουργός του Ιράκ Adel Abdul-Mahdi.
Οι ΗΠΑ παρουσίασαν τον
Soleimani ως ένα αδίστακτο στρατιωτικό που είναι αλήθεια... αλλά αλήθεια είναι επίσης ότι όντως είχε μεταβεί στο Ιράκ για διαμεσολάβηση ώστε να πέσουν οι τόνοι με την Σαουδική Αραβία.

Συνεχίζει τις απειλές το Ιράν – Εξετάζονται 13 σενάρια ως απάντηση στη δολοφονία Soleimani – Ακόμη και το πιο ήπιο… θα είναι ιστορικός εφιάλτης για τις ΗΠΑ

Το Ιράν αξιολογεί 13 σενάρια για να απαντήσει στην δολοφονία του Qassem Soleimani από τις ΗΠΑ.
Ακόμη και το "ασθενέστερο" σενάριο από τις επιλογές θα ήταν ένας «ιστορικός εφιάλτης» για τις ΗΠΑ, δήλωσε ο Ali Shamkhani, επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου του Ιράν.
"Για τώρα, για λόγους πληροφοριών, δεν μπορούμε να παρέχουμε περισσότερες πληροφορίες στα ΜΜΕ", πρόσθεσε ο ίδιος.
Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε για την έξοδο των ΗΠΑ από τη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Mohammad Javad Zarif σήμερα, Τρίτη, προειδοποιώντας για πόλεμο που θα διαρκέσει για γενιές εάν η περιοχή συνεχίσει να βασίζεται στην παρουσία της Αμερικής.
Ο Zarif μίλησε για την κηδεία του Soleimani, ο οποίος δολοφονήθηκε σε ένα αμερικανικό χτύπημα στη Βαγδάτη την Παρασκευή.

Ιράν: Ο στρατηγός Soleimani, ένας «μάρτυρας» που επαναφέρει την εικόνα της εθνικής ενότητας, πέραν από τις πολιτικές διαιρέσεις

Από την επιστροφή του στο Ιράν την Κυριακή, το φέρετρο του στρατηγού Qassem Soleimani προσέλκυσε τεράστια πλήθη παντού στο πέρασμά του, σε μία ένδειξη της υψηλής δημοφιλίας του στην χώρα του, πέρα από τις πολιτικές διαιρέσεις.
Ενωμένοι στο πένθος, στην οργή ή την προσευχή, οι Ιρανοί συνέρρευσαν στις πόλεις Αχβάζ, Μασχάντ, πριν από την Τεχεράνη και την Κομ, για να αποτίσουν φόρο τιμής στην σορό του αγαπημένου στρατιώτη του Ιράν, και σήμερα στην Κερμάν, την γενέτειρά του, για να τον συνοδεύσουν στον τάφο.
«Την τελευταία φορά που θυμάμαι τέτοιο πλήθος ήταν στη κηδεία του ιμάμη Χομεϊνί», ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας, που πέθανε το 1989, λέει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο M. Hosravi, πρώην επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ της εφημερίδας Charq, που πρόσκειται στους μεταρρυθμιστές.
Η εικόνα της εθνικής ενότητας γύρω από το πρόσωπο του Qassem Soleimani έρχεται σε αντίθεση με τον κλίμα της κατήφειας που είχε εγκατασταθεί στο Ιράν εδώ και ενάμισι μήνα μετά την έκρηξη της λαϊκής διαμαρτυρίας σε δεκάδες πόλεις της ιρανικής επικράτειας και την άγρια καταστολή της από τις αρχές.
Διοικητής της επίλεκτης Δύναμης Κουντς, του σώματος των Φρουρών της Επανάστασης, ο στρατηγός ήταν ο αρχιτέκτονας της στρατηγικής του Ιράν στην Μέση Ανατολή.
Διακριτικός όσο και ισχυρός, ο στρατηγός Qassem Soleimani υπήρξε εξαιρετικά δημοφιλής. Τον Οκτώβριο, το Ινστιτούτο Διεθνών Μελετών του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ έκανε την εκτίμηση ότι ήταν η δημοφιλέστερη προσωπικότητα του Ιράν, με 8 στις 10 θετικές γνώμες.
Είχε κηρυχθεί "εν ζωή μάρτυρας" από τον ανώτατο ηγέτη της χώρας, τον αγιατολάχ Ali Khamenei, πριν από τον φόνο του και εθεωρείτο στο Ιράν ήρωας του πολέμου κατά των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και την Συρία.
Στα μάτια πολλών Ιρανών, η δράση του επέτρεψε στο πολυεθνικό κράτος τους να αποφύγει την διάλυση που γνώρισαν οι γείτονές του, το Ιράκ, η Συρία, το Αφγανιστάν.
Ανάμεσα στο δακρυσμένο πλήθος χθες στην Τεχεράνη, πολλοί είναι εκείνοι που τον αποκαλούσαν «νικητή επί της τρομοκρατίας».
Τον χαρακτηρίζουν επίσης «στρατιώτη στην υπηρεσία του ισλάμ» ή Arash, τον ήρωα του Βιβλίου των Βασιλέων, της μεγάλης ιρανικής εποποιίας του 10ου αιώνα, του ακρογωνιαίου λίθου της περσικής λογοτεχνίας.
Σε μία σπάνια κίνηση, τέμενος της Κομ, της ιερής πόλης των σιιτών και πνευματικής πρωτεύουσας του Ιράν, ύψωσε προς τιμήν του κόκκινη σημαία, στο κόκκινο χρώμα του αίματος των μαρτύρων, μία τιμή που μέχρι σήμερα επιφυλάσσεται στον μάρτυρα ιμάμη Hussein, μία από τις πλέον αξιοσέβαστες προσωπικότητες του σιιτικού ισλάμ.
Στην Τεχεράνη και στο Αχβάζ, την πρωτεύουσα του Κουζεστάν (επίκεντρο του κύματος λαϊκής διαμαρτυρίας τον Νοέμβριο), «εκπρόσωποι πολύ διαφορετικών κοινωνικών στρωμάτων ήταν παρόντες» στις εκδηλώσεις προς τιμήν του στρατηγού «και όχι μόνο οι υποστηρικτές του καθεστώτος", σημειώνει ο δημοσιογράφος Μαζιάρ Χοσράβι.
Κατά την γνώμη του, ο λόγος είναι ότι "ο Qassem Soleimani ήταν ένας από τους λίγους , αν όχι ο μοναδικός εκ των διοικητών των Φρουρών της Επανάστασης που δεν επενέβαινε στην εσωτερική πολιτική στο Ιράν.
Άλλο σημαντικό σημείο, "έδειχνε συμπάθεια προς τις γυναίκες που εθεωρείτο από το ιρανικό πολιτικό σύστημα ότι δεν φορούν σωστά τα ισλαμικά ενδύματα, πιστεύοντας ότι δεν είναι προς απόρριψιν».
«Η πλειονότητα του ιρανικού λαού θεωρεί ότι έχει πληγεί η εθνική του υπερηφάνεια», λέει.
Αυτό το συμμερίζεται ο δικηγόρος H. Razavi, που έχει έλθει μαζί με τόσους άλλους να αποτίσει φόρο τιμής στην σορό του ιρανού στρατηγού στην Τεχεράνη.
Πιστεύει ότι ο κύριος λόγος για την «τεράστια δημοφιλία» του στρατηγού πρέπει να αναζητηθεί στο παρελθόν του, κατά την διάρκεια του ιρανοϊρακινού πολέμου (1980-1988), όταν μαζί με τους υπόλοιπους στρατιωτικούς διοικητές του Ιράν πολέμησαν για να διώξουν τον S. Hussein από το Ιράν.
«Αυτό που εκτιμούσαν σε αυτόν οι άνθρωποι είναι ότι μετά τον πόλεμο Ιράν-Ιράκ, αντίθετα με τους άλλους στρατιωτικούς διοικητές που πέρασαν στην πολιτική και στην οικονομική σφαίρα, εκείνος παρέμεινε στις ένοπλες δυνάμεις: οι άνθρωποι ξέρουν ότι δεν άντλησε ποτέ κανένα οικονομικό όφελος από την διαδρομή του».
Αντίθετα, «αφιέρωσε την ζωή του και την δράση του στην υπεράσπιση του Ιράν...στην πρώτη γραμμή με τους στρατιώτες του», λέει ο ιρανός δημοσιογράφος.
Τέλος, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ήταν «εξαιρετικά σκληρός με τους τρομοκράτες, αλλά έδειχνε τη μεγαλύτερη καλοσύνη προς τους απλούς ανθρώπους».



Image
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/B52newfile.jpg?itok=dM-ewDd6
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/diegogarcia.jpg?itok=tXP9h30c

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/US%20presence%20in%20middle%20east.jpg?itok=d0MrKWO8

Η επιστολή της ηγεσίας του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ αναφέρει τα εξής

Προς την ανώτατη διοίκηση του Ιράκ και το Υπουργείο Άμυνας του Ιράκ

Κύριε Πρόεδρε, με βάση την δέουσα εκτίμηση για την κυριαρχία της Δημοκρατίας του Ιράκ και όπως ζήτησε το ιρακινό κοινοβούλιο και ο πρωθυπουργός, η CJTF-OIR θα επανατοποθετήσει δυνάμεις κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών και εβδομάδων για να προετοιμαστεί για αποχώρηση.
Προκειμένου να επιτελέσει αυτό το καθήκον, οι δυνάμεις του  Συνασπισμών καλούνται να λάβουν ορισμένα μέτρα για να εξασφαλίσουν ότι η μετακίνηση από το Ιράκ διεξάγεται με ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα υπάρξει αύξηση των πτήσεων με ελικόπτερο μέσα και γύρω από τη Διεθνή Ζώνη (IZ) της Βαγδάτης.
Αυτή η αυξημένη κίνηση θα περιλαμβάνει CH47 VH-00 και AH-64 ελικόπτερα συνοδείας ασφαλείας.
Οι δυνάμεις του Συνασπισμού θα λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για να ελαχιστοποιήσουν και να μετριάσουν τη διαταραχή στους πολίτες.
Επιπλέον, θα διεξαγάγουμε αυτές τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της νύκτας.

Καθώς αρχίζουμε να εφαρμόζουμε αυτήν την επόμενη φάση της μετακίνησης, θα ήθελα να επαναλάβω την αξία της φιλίας και της σχέσης μας.
Σεβόμαστε την κυρίαρχη απόφαση να διατάξετε την αναχώρησή μας.

Mε σεβασμό,

    WILLIAM H. SEELY III
    Γενικός Ταξίαρχος, Αμερικανικό Ναυτικό Σώμα
    Γενικός Διοικητής, TF-Ιράκ
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/2020-01-06_0.png?itok=kcIce53-

Και ενώ οι στρατιωτικοί στο Ιράκ δηλώνουν ότι αποχωρούν ο Trump δήλωνε...
Οι ΗΠΑ δεν θα φύγουν από το Ιράκ – Ο Trump ζήτησε από τους Ιρακινούς 23 τρισ. δολ. για τα 44 στρατόπεδα που διαθέτουν


Το Ιράν θέλει οι αμερικανοί να φύγουν από την Μέση Ανατολή και ειδικά το Ιράκ όπου τα 44 και πλέον στρατόπεδα που διαθέτουν ελέγχουν ουσιαστικά όλη την χώρα.
Η βουλή του Ιράκ πρόσφατα ψήφισε υπέρ της απόφασης οι αμερικανοί να αποχωρήσουν από το Ιράκ.
Όμως οι αμερικανοί δεν θέλουν να φύγουν από την περιοχή για τους εξής βασικούς λόγους
1)Θα χάσουν τον έλεγχο του πετρελαίου στην ευρύτερη περιοχή
2)Οι πολιτικές και στρατιωτικές δυνάμεις στο Ιράκ που είναι φιλικές προς το Ιράν θα εκμεταλλευτούν την αποχώρηση των αμερικανών
3)Ο κίνδυνος να ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος – βέβαια η κατάσταση στο Ιράκ και σήμερα είναι χαοτική με συνεχείς τρομοκρατικές επιθέσεις – είναι πολύ μεγάλος.
Έτσι λοιπόν ο Trump ο αμερικανός Πρόεδρος βρήκε μια ωραία δικαιολογία για να μην φύγουν οι αμερικανοί από το Ιράκ.
Εάν θέλουν να φύγουμε θα πρέπει να μας πληρώσουν για ότι έχουμε δαπανήσει στο Ιράκ και ειδικά τα 44 και πλέον στρατόπεδα που διαθέτουμε για να προστατεύουν την χώρα.
Ποιο είναι το κόστος αυτών των στρατοπέδων σε αυτά τα 20 χρόνια που βρίσκονται οι αμερικανοί στο Ιράκ;
Περίπου 23 τρισεκ. δολάρια ποσό που δεν έχουν να διαθέσουν οι Ιρακινοί.
Ο Trump κατέστησε σαφές ότι δεν έχει κανένα συμφέρον να αποχωρήσει από το Ιράκ που είναι ένα υπαρκτό στρατιωτικό αμερικανικό στρατόπεδο στη Μέση Ανατολή για σχεδόν δύο δεκαετίες από τότε που εισέβαλαν οι ΗΠΑ αναζητώντας ανύπαρκτα όπλα μαζικής καταστροφής.
Οι ΗΠΑ δεν θα φύγουν εκτός αν το Ιράκ μας πληρώσει για τις αμερικανικές αεροπορικές βάσεις και στρατόπεδα που υπάρχουν στο Ιράκ.
«Έχουμε μια εξαιρετικά δαπανηρή αεροπορική βάση που είναι εκεί και κοστίζει δισεκατομμύρια δολάρια για να χτίσει δεν θα φύγουμε εάν δεν μας πληρώσουν
Ωστόσο ο Trump προειδοποίησε ότι ΗΠΑ θα πλήξουν το Ιράκ με "πολύ μεγάλες" κυρώσεις όπως όμοιες δεν έχουν δει ποτέ.  
Αν μας ζητήσουν να φύγουμε, αν δεν το κάνουμε σε πολύ φιλική βάση, θα τους επιβάλλουμε κυρώσεις, όπως ποτέ δεν έχουν δει, οι κυρώσεις κατά του Ιράν θα φαίνονται λίγες.
Ο Trump τόνισε ότι το Ιράν συνεχίζει να είναι στόχος και τόνισε ότι οι ΗΠΑ έχουν κλειδώσει 52 σημεία στο Ιράν πολλά από αυτά είναι πολιτιστικά κέντρα.
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι αμερικανοί προσπάθησαν να ακυρώσουν την ψηφοφορία στο Ιράκ που ζήτησε να φύγουν οι αμερικανοί.
Οι αμερικανοί υποστηρίζουν ότι εάν αποχωρήσει ο αμερικανικός στρατός από το Ιράκ «θα ήταν ενοχλητικό για εμάς, αλλά θα ήταν καταστροφικό για το Ιράκ», προσθέτοντας ότι «το Ιράκ έλαβε μια βραχυπρόθεσμη απόφαση που θα έχει καταστροφικές μακροπρόθεσμες συνέπειες για τη χώρα και την ασφάλειά της»
Ένας υψηλόβαθμος ιρακινός αξιωματούχος είπε ότι πολλοί Κούρδοι και Σουνίτες βουλευτές, οι οποίοι τείνουν να υποστηρίζουν περισσότερο την αμερικανική παρουσία στο Ιράκ, δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία που έλαβε χώρα και αποφάσισε να φύγουν οι ΗΠΑ από το Ιράκ.
Αυτή είναι μια προσωρινή νίκη για τα κόμματα τα οποία είναι υπέρ του Ιράν", δήλωσε ο αξιωματούχος αλλά είναι επίσης σαφές ότι οι Σουνίτες και οι Κούρδοι που δεν ψήφισαν όπως και κάποιοι ιρακινοί Σιίτες έχουν ταχθεί υπέρ των αμερικανών.

Τα στρατόπεδα των ΗΠΑ στο Ιράκ

    Camp Abu Naji / FOB Garry Owen (Al Amarah)
    Camp Adder also known as Tallil Air Base and Ali Air Base located in Nasiriyah
    Camp Al Adala / Camp Justice / Camp Bonzai (Kadhamiyah / Baghdad)
    Camp Al Amal / Camp Hope (Baghdad)
    Camp Al Asad (Al Asad Air Base)
    Camp Al-Hurya Al-Awal / Camp Freedom I / Camp Warhorse (Baqubah Air Field)
    Camp Al-Hurya Al-Thani (Green Zone)
    Camp Al-Isdehar (Al Salam)
    Camp Al-Istiglal (Baghdad Air Base)
    Camp Al-Khalis (Rock City F.O.B.)
    Camp Al-Nasr (Abu Ghurayb)
    Camp Al Qa'im (Al Qa'im train station, Al Anbar)
    Camp Al-Saqr (Rasheed Air Base)
    Camp Al-Sharaf / Camp Honor (Green Zone)
    Camp Al-Tadamum (Adhamiyah / Baghdad)
    Camp Al-Tahreer (Abu Ghurayb)
    Camp Al-Tawheed Al-Awal (Al Sijood)
    Camp Al-Tawheef Al-Thani (Al Sijood)
    Camp Al Watani (Green Zone)
    Camp Anaconda (Balad Air Base)
    Camp Anah / COP Anah
    Camp Andaluz (Kufa)
    Camp Anderson (Diwaniyah)
    Camp Apache / Camp Gunner Main
    Camp Arkansas (Al Salam)
    Camp Arrow (Ad Dawr)
    Camp Ashraf, also known as Camp New Iraq, located near Khalis
    Camp Avalanche (Abu Ghurayb)
    Camp Babylon
    Camp Baharia (Fallujah)
    Camp Balad (Bala Air Base)
    Camp Basilone (Qalat Sikar Air Base)
    Camp Basrah
    Camp Bastard / Camp Ellis (near Haqlaniyah / Barwanah ?)
    Camp Black Jack
    Camp Blackjack (Abu Ghurayb)
    Camp Blue Diamond (Ar Ramadi)
    Camp Bonzai (Kadhamiyah / Baghdad)
    Camp Boom (Baqubah)
    Camp Brassfield Mora (Samarra)
    Camp Bristol (BIAP)
    Camp Bucca, located near Umm Qasr
    Camp Buffalo (Tikrit)
    Camp Bulldog (Baghdad)
    Camp Bushmaster (Najaf)
    Camp Bushwaker
    Camp Buzz
    Camp Caldwell (Kirkush)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης