Κίνα: Παραμένουμε σε συνεχή επικοινωνία με τις ΗΠΑ για την υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας

Κίνα: Παραμένουμε σε συνεχή επικοινωνία με τις ΗΠΑ για την υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας
Το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας τόνισε ότι οι δύο χώρες πραγματοποιούν τις «απαραίτητες διαδικασίες» για την υπογραφή της συμφωνίας
Τη θέση ότι Κίνα και Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία για την υπογραφή της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας διατύπωσε σήμερα (26/12) ο εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εμπορίου, Gao Feng, κατά τη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Gao δήλωσε ότι «η Κίνα βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με την υπογραφή της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας».
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε πως «οι δύο χώρες πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή τις απαραίτητες διαδικασίες για τη συμφωνία και την επίσημη τελή της υπογραφής της».
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εμπορίου εξέφρασε την αντίθεση της χώρας απέναντι στο Νομοσχέδιο για την Άμυνα των ΗΠΑ του 2020, το οποίο αφορά τις κινεζικές επιχειρήσεις.
«Η Κίνα αντιτίθεται έντονα στο αμερικανικό νομοσχέδιο άμυνας του 2020 εναντίον των κινεζικών επιχειρήσεων και καλεί την Ουάσιγκτον να ξεπεράσει τις πολιτικές προκαταλήψεις και να δημιουργήσεις ευνοϊκές συνθήκες για τις κινεζικές εταιρείες», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Gao.
Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου επεσήμανε ότι «η Κίνα θα παρακολουθεί προσεκτικά την κατάσταση και θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα των κινεζικών εταιρειών».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS