Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ασιατικές αγορές μετά τα κέρδη στη Wall - Στο +0,04% και τις 23.830,58 μονάδες ο Nikkei

tags :
Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ασιατικές αγορές μετά τα κέρδη στη Wall - Στο +0,04% και τις 23.830,58 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκλεισε με οριακές απώλειες της τάξεως του -0,19% στις 27.853 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Τρτίτη (24/12) οι αγορές στην Ασία, μετά τα νέα ιστορικά υψηλά που σημειώθηκαν στη Wall Street, καθώς η δραστηριότητα ήταν περιορισμένη ενόψει των Χριστουγεννιάτικων εορτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με οριακή άνοδο της τάξεως του +0,04% στις 23.830,58 μονάδες, με τις μετοχές των Fuji Electric και Advantest να ενισχύονται κατά +1,19% και +1,30% αντίστοιχα, ενώ αντίθετα ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα υποχώρησε κατά 0,62% στις 2.190,08 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκλεισε με οριακές απώλειες της τάξεως του -0,19% στις 27.853 μονάδες, παρά το γεγονός ότι η μετοχή της Sands China σημείωσε άνοδο της τάξεως του +1,13%, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση για τον δείκτη Taiwan Weighted στην Ταϊβάν, ο οποίος έκλεισε στο -0,38% και τις 11.976,38 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,67% στις 2.982,68 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης SZSE Component έκλεισε στο +1,32% και τις 10.189,29 μονάδες.
Χθες, οι αγορές στις ΗΠΑ διεύρυναν των κέρδη των προηγούμενων ημερών, με τον δείκτη Nasdaq να καταγράφει την ένατη συνεχόμενη ημέρα κατά την οποία έκλεισε σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.
Μεγάλο μέρος της αισιοδοξίας των αγορών προέρχεται από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, καθώς και τη δέσμευση του Πεκίνου να αυξήσει τις αγορές αμερικανικών γεωργικών προϊόντων.
«Αυτή τη στιγμή πολλοί άνθρωποι βρίσκονται σπίτι τους για το τέλος του έτους και το μονοπάτι της ελάχιστης αντίστασης βρίσκεται υψηλότερα», τόνισε ο αναλυτής αγορών του Wells Fargo Investment Institute, Sameer Samana, διευκρινίζοντας ότι «θα είναι δύσκολο να δούμε κάποια ουσιασική αλλαγή της τάσεις μέχρι το τέλος του έτους».
Η δυναμική για τις αγορές βρίσκεται εδώ και μήνες σε άνοδο, οδηγώντας τις μεγάλους δείκτες σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης S&P 500 στις ΗΠΑ έχει καταγράψει εβδομαδιαία κέρδη τις δέκα από τις τελευταίες έντεκα εβδομάδες.
Επιπλέον, οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο παγκόσμιας ύφεσης έχουν υποχωρήσει το τελευταίο διάστημα, στον απόηχο των τριών μειώσεων που πραγματοποίησε στα επιτόκιά της η Federla Reserve, με την τράπεζα να εκφράζει την πρόθεσή της να διατηρήσει χαμηλά τα επιτόκια για αρκετό χρονικό διάστημα.
Ήπια κέρδη καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, δεχόμενο ώθηση από την αποφασιστικότητα του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας να συνεχίσουν τις περικοπές στην παραγωγή τους προκειμένου να εξισορροπήσουν την αγορά ενέργειας.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2020 για το Brent ενισχύεται κατά +0,20% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 66,52 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2020 για το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,12% στα 60,59 δολ. ανά βαρέλι.
Χθες (23/12) ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak, δήλωσε ότι η Μόσχα θα συνεχίσει τη συνεργασία της με τις χώρες του ΟΠΕΚ προκειμένου να στηρίξουν την αγορά και τις τρέχουσες τιμές του πετρελαίου.
«Η Ρωσία θα συνεχίσει τη συνεργασία της όσο αυτή φέρνει αποτελέσματα», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης ο κ. Novak, διευκρινίζοντας ότι «η συνεργασία θα συνεχιστεί όσο το χρειάζεται η αγορά».
Πριν από μερικές εβδομάδες, οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ αποφάσισαν την εμβάθυνση των περικοπών στην παραγωγή τους, προκειμένου να μειώσουν την παγκόσμια προσφορά κατά 2,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης