Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Cavusoglu: Εάν οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία για τους S- 400, θα απαντήσουμε αναλόγως

Cavusoglu: Εάν οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία για τους  S- 400, θα απαντήσουμε αναλόγως
«Όποιες κι αν είναι οι επιπτώσεις η Τουρκία δεν θα ακυρώσει τη συμφωνία πολλών εκατομμυρίων που υπέγραψε με τη Ρωσία»
Η Άγκυρα δεν πρόκειται να αλλάξει πορεία στην αγορά των S -400 από τη Ρωσία, καθώς αυτά τα αμυντικά συστήματα είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία του τουρκικού εναέριου χώρου, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu,
«Όποιες κι αν είναι οι επιπτώσεις η Τουρκία δεν θα ακυρώσει τη συμφωνία πολλών εκατομμυρίων που υπέγραψε με τη Ρωσία» τόνισε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας σε ένα συνέδριο στη Ντόχα του Κατάρ.
«Οι κυρώσεις και η απειλητική γλώσσα δεν δουλεύουν ποτέ.
Αν επιβληθούν κυρώσεις, η Τουρκία θα απαντήσει ανάλογα» σημείωσε για τις ΗΠΑ.
Στο ίδιο συνέδριο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Hulusi Akar τόνισε ότι, η Άγκυρα προσπάθησε να αγοράσει ανάλογα συστήματα σαν τους S-400 από τις ΗΠΑ και τη Γαλλία αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Από την άλλη, όπως είπε, η Ρωσία ανταποκρίθηκε στις τουρκικές απαιτήσεις.
Οι δύο Τούρκοι υπουργοί προέβησαν σε αυτά τα σχόλια, δύο μέρες μετά την κίνηση Αμερικανών γερουσιαστών να στηρίξουν νομοσχέδιο, που προβλέπει την  επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για την αγορά των  S- 400.
Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης την επιβολή κυρώσεων σε Τούρκους αξιωματούχους για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία ενάντια στις τοπικές κουρδικές δυνάμεις, τις οποίες η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατικές.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης