Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά τριών μηνών το πετρέλαιο λόγω εμπορίου και Βρετανίας - Στο +1,46% και τα 65,14 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Σε υψηλά τριών μηνών το πετρέλαιο λόγω εμπορίου και Βρετανίας - Στο +1,46% και τα 65,14 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε άνοδο 1,42% στα 60,02 δολ.
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών έφθασε σήμερα Παρασκευή (13/12) η τιμή του πετρελαίου, καθώς η πρόοδος που έχει σημειωθεί στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Κίνας, και η επικράτηση των Συντηρητικών στις εκλογές της Βρετανίας έχουν αμβλύνει τις ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2020 για το Brent ενισχύεται κατά +1,46% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 65,14 δολ. ανά βαρέλι, ενώ ενδοσυνεδριακά είχε σκαρφαλώσει στα 65,22 δολ. ανά βαρέλι, τα οποία αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο από τις 23 Σεπτέμβρίου.
Image
Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2020 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +1,42% στα 60,02 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Η εμπορική διαμάχη των τελευταίων μηνών ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου έχει προκαλέσει ανησυχίες στους επενδυτές αναφορικά με τη μελλοντική ζήτηση πετρελαίου, με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν ωστόσο τις τελευταίες ώρες ότι οι διαπραγματευτικές ομάδες των δύο χωρών βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της εμπρικής συμφωνίας.
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η διαπραγματευτική ομάδα της Ουάσιγκτον πρόσφερε στο Πεκίνο ακύρωση των νέων δασμών που είναι προγραμματισμένοι για την Κυριακή, καθώς και μείωση των υφιστάμενων δασμών κατά 50% σε εισαγωγές προϊόντων συνολικής αξίας 360 δισ. δολ.
Η πλευρά της Κίνας δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής τις σχετικές αναφορές, με το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας να εκφράζει ωστόσο την πρόθεσή της να επιλυθεί η διαμάχη με την Ουάσιγκτον.
«Μετά τη σημαντική νίκη του Boris Johnson στις γενικές εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου και με τη συμφωνία ΗΠΑ και Κίνας να βρίσκεται κοντά, η τιμή του πετρελαίου βρίσκεται σε άνοδο», τόνισε ο αναλυτής της SEB, Bjarne Schieldrop, προσθέτοντας ότι «η αύξηση στη ζήτηση πετρελαίου πιθανώς να σημειώσει ανάκαμψη, μαζί με την ανάκαψη της παγκόσμιας μεταποίησης».
Από την πλευρά του, ο αναλυτής της Commerzbank, Eugen Weinberg, δήλωσε ότι «το επενδυτικό κλίμα είναι πιθανό ότι θα παραμείνει σε υψηλά επίπδα χάρη στη συμφωνία ΗΠΑ και Κίνας, καθώς και το επερχόμενο τέλος της κρίσης που αφορά το Brexit», διευκρινίζοντας ότι «αυτό θα ωφελήσει επίσης και τις τιμές του πετρελαίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης