Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: «Ξεπούλημα» των 3 γερουσιαστών που εγκατέλειψαν τα 5 Αστέρια για τη Lega καταγγέλλει ο Di Maio

Ιταλία: «Ξεπούλημα» των 3 γερουσιαστών που εγκατέλειψαν τα 5 Αστέρια για τη Lega καταγγέλλει ο Di Maio
Οργισμένη η αντίδραση του Luigi Di Maio
Εκτός από την αιμορραγία των εκλογικών ποσοστών του, το αντισυστημικό συγκυβερνών κόμμα του Κινήματος 5 Αστέρων (M5S) έχει να αντιμετωπίσει και τη φυγή των στελεχών του.
Τρεις γερουσιαστές του, ο Ugo Grassi, ο Stefano Lucidi και ο Fransesco Urraro αποφάσισαν να αλλάξουν χρώμα, προτιμώντας το «πράσινο» της ακροδεξιάς Λέγκας από το «κίτρινο» του κόμματος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ της Ιταλίας, Luigi di Maio.
Την είδηση ανακοίνωσε πρώτο, χθες, το κόμμα του Matteo Salvini: «Πόρτες ανοικτές για όσους με συνοχή, ικανότητα και σοβαρότητα τρέφουν θετικές ιδέες για την Ιταλία και δεν υποκύπτουν στο (συγκυβερνών) Δημοκρατικό Κόμμα (PD).
Για τη μεταρρύθμιση και την αποτελεσματικότητα της δικαιοσύνης και την ανόρθωση των ιταλικών πανεπιστημίων».
Στις επιστολές τους, οι αυτομολήσαντες γερουσιαστές δηλώνουν πως η φυγή τους δεν οφείλεται στο ότι άλλαξαν ιδέες, αλλά στην απογοήτευσή τους από την αδυναμία του κόμματος, με το οποίο εξελέγησαν, να δώσει λύση σε σημαντικά προβλήματα της ιταλικής κοινωνίας, όπως η διάσωση του εργοστασίου και των θέσεων εργασίας της χαλυβουργίας Ilva, η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης και η ενίσχυση των περιφερειών.
Και οι τρεις εκφράζουν την εκτίμησή τους για τη δεύτερη ευκαιρία που τους προσφέρει η Lega προκειμένου να υπηρετήσουν πραγματικά τη χώρα.
Άμεση υπήρξε η αντίδραση του Di Maio.
«Εάν αυτοί οι άνθρωποι θέλουνε να εγκαταλείψουν το κόμμα γιατί πιστεύουν πως δεν τους δόθηκαν επαρκείς εξουσίες, ας πάνε στη Lega αλλά να μην λένε μπούρδες στους πολίτες», ανέφερε και πρόσθεσε: «Ας μας πούνε πόσο πάει το κιλό ενός γερουσιαστή για τη Λέγκα.
Αυτή είναι συνήθης πρακτική για την "αλλαγή ρούχων" την τελευταία 20ετία κι εμείς, ως M5S, πάντοτε την πολεμούσαμε».
«Ας πάνε σπίτι τους, αλλιώς στην επιστολή τους (στον πρόεδρο της Γερουσίας για την αλλαγή στρατοπέδου) ας επισυνάψουν κι έναν τιμοκατάλογο με τις τιμές των αγελάδων στην αγορά», κατέληξε ο Di Maio.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης