Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα ελέγχει τα δύο τρίτα της παγκόσμιας δύναμης επεξεργασίας για δημιουργία κρυπτονομισμάτων

tags :
Η Κίνα ελέγχει τα δύο τρίτα της παγκόσμιας δύναμης επεξεργασίας για δημιουργία κρυπτονομισμάτων
Οι ανθρακωρύχοι Bitcoin της Κίνας ελέγχουν τώρα ένα επιβλητικό 66% της επεξεργαστικής ισχύος του παγκόσμιου κρυπτογραφικού δικτύου
Μια νέα αναφορά από το Reuters, επικαλούμενη το CoinShares, δείχνει ότι οι ανθρακωρύχοι Bitcoin της Κίνας ελέγχουν τώρα ένα επιβλητικό 66% της επεξεργαστικής ισχύος του παγκόσμιου κρυπτογραφικού δικτύου.
Αυτό θα μπορούσε να είναι άσχημα νέα για τους ανθρακωρύχους των ΗΠΑ καθώς σηματοδοτεί ότι η Κίνα προχωράει γρήγορα.
Επίσης γνωστό ως «hashrate», είναι η ταχύτητα με την οποία ένας υπολογιστής εκτελεί μια λειτουργία στο Bitcoin code για να ξεκλειδώσει νομίσματα, η Κίνα αυξάνει σταθερά το μερίδιο hashrate το 2019.



Τον Ιούνιο του 2019, οι ανθρακωρύχοι Bitcoin της Κίνας ήλεγχαν το 60% της παγκόσμιας «hashrate», και τώρα ο αριθμός τους ανέρχεται στο 66% το Δεκέμβριο του 2019.
Ο Chris Bendkisen, επικεφαλής της έρευνας στο CoinShares, πιστεύει ότι η ραγδαία αύξηση του κινεζικού μεριδίου θα μπορούσε να οφείλεται στην ανάπτυξη προηγμένης τεχνολογίας εξόρυξης.
«Αυτό είναι επωφελές για την κινεζική βιομηχανία εξόρυξης», δήλωσε ο Bendiksen. "Εάν είστε οι πρώτοι που θα αυξήσουν το ποσοστό σας από το hashrate και μπορείτε να το κάνετε αυτό ενώπιον των ανταγωνιστών σας, αυτό είναι γενικά καλό».
Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων έχει γίνει πιο δύσκολη τα τελευταία χρόνια, καθώς η κερδοφορία υποχωρεί.
Το συνολικό «hashrate» για το Bitcoin αυξήθηκε κατά 80% από τον Ιούνιο του 2019, κάτι το οποίο έχει δημιουργήσει ισχυρότερη κερδοφορία για τους ανθρακωρύχους που έχουν πρόσβαση σε φθηνή ενέργεια.



Με την Κίνα να ελέγχει ολοένα και περισσότερο τη διείσδυση Bitcoin στον κόσμο, κάποια ανησυχία ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσε να μείνει πίσω στο ζήτημα των κρυπτονομισμάτων, καθώς το Πεκίνο καταβάλλει κρατική προσπάθεια για να είναι ηγέτης στο blockchain.
Ο Xiao Wunan, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Αμερικανικού Οργανισμού Ανταλλαγών και Συνεργασίας (APECF) που υποστηρίχθηκε από την Κίνα, δήλωσε πρόσφατα στο CNBC ότι οι πρωτοβουλίες κρυπτογράφησης του Πεκίνου είναι στρατηγικά σημαντικές για το κομμουνιστικό κόμμα.
«Το Blockchain είναι το πεδίο τεχνολογίας που η Κίνα άρχισε να αναπτύσσεται σχεδόν ταυτόχρονα με άλλες χώρες στον κόσμο», δήλωσε ο Xiao, ο οποίος εργάστηκε από την κινεζική κυβέρνηση.
«Είναι δύσκολο για την Κίνα να διεκδικήσει τεχνολογική υπεροχή σε τομείς όπως το Internet Plus [Πρωτοβουλία της Κίνας για την τεχνολογία των πληροφοριών] ή η τεχνητή νοημοσύνη, αλλά η τεχνολογία blockchain θα ήταν τέλεια κατάλληλη για την τεχνολογική κυριαρχία της Κίνας».
Οι μεγαλύτερες εγκαταστάσεις εξόρυξης στην Κίνα βρίσκονται στις επαρχίες Γιουνάν και Σιτσουάν, δήλωσε η CoinShares, η οποία αντιπροσωπεύει τουλάχιστον το ήμισυ του παγκόσμιου πετρελαίου.



Άλλοι κορυφαίοι κόμβοι εξόρυξης βρίσκονται στις ΗΠΑ, τη Ρωσία και το Καζακστάν.
Η Κίνα θα μπορούσε να θέσει τις βάσεις για ένα ψηφιακό νόμισμα υποστηριζόμενο από το κράτος στα μέσα της δεκαετίας του 2020, καθώς θέλει να γίνει ηγέτης στην κρυπτογραφία στο ενδιάμεσο χρονοδιάγραμμα.
Τι σημαίνει αυτό λοιπόν για το Bitcoin;






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης