Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Επενδύουμε ιδιαίτερα στη συνεργασία μας με τη Σερβία – Σύμμαχος σας για την ΕΕ

Μητσοτάκης: Επενδύουμε ιδιαίτερα στη συνεργασία μας με τη Σερβία – Σύμμαχος σας για την ΕΕ
Η Σερβία θα υπερασπίζεται την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας υποστήριξε ο Σέρβος πρόεδρος Aleksandar Vucic
Την θέση ότι η Ελλάδα επενδύει ιδιαίτερα στη συνεργασία της με τη Σερβία και ότι θα είναι σύμμαχος στην προσπάθεια ένταξης της στην ΕΕ διατύπωσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.
Σε δηλώσεις του κατά την έναρξη των διευρυμένων επαφών αντιπροσωπειών των δύο χωρών και καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο της Σερβίας, Aleksandar Vucic, ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις Ελλάδας-Σερβίας και το κοινό όραμα για μια Ευρώπη ασφάλειας, ειρήνης και ευημερίας για όλες τις χώρες της περιοχής.
Ο πρωθυπουργός συμφώνησε με την αναφορά του κ. Vucic στην εφημερίδα «Καθημερινή» ότι «πρέπει να φυλάμε ο ένας την πλάτη του άλλου».
«Θέλω να γνωρίζεις ότι για μας η συνεργασία με τη Σερβία είναι μια σχέση στην οποία επενδύουμε ιδιαίτερα.
Η Ελλάδα είναι σύμμαχος στον δύσκολο δρόμο που έχετε επιλέξει για να γίνετε πλήρες μέλος της ΕΕ» υποστήριξε απευθυνόμενος στον πρόεδρος της Σερβίας ο κ.Μητσοτάκης.
Από την πλευρά του ο Aleksandar Vucic τόνισε ότι η Σερβία θα υπερασπίζεται την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και την κυριαρχία της σε ξηρά και θάλασσα, είπε ότι ηΣερβία είναι έτοιμη να δεχθεί ένα αριθμό από ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων – μεταναστών και υπογράμμισε ότι θα μιλούν πάντα δημοσίως για το αίτημα της Ελλάδας για επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης