Τελευταία Νέα
Διεθνή

Akar: Η συνθήκη που υπογράφηκε με τη Λιβύη έχει τεθεί ήδη σε ισχύ - Το Κοινοβούλιο την επικύρωσε

tags :
Akar: Η συνθήκη που υπογράφηκε με τη Λιβύη έχει τεθεί ήδη σε ισχύ - Το Κοινοβούλιο την επικύρωσε
Η κυβέρνηση της χώρας ζήτησε από όλες τις αρμόδιες αρχές να θέσουν σε ισχύ τις διατάξεις του μνημονίου
Σε επίσημη δήλωση που αναφέρει ότι η συνθήκη που υπογράφηκε μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης έχει τεθεί ήδη σε ισχύ, προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Hulusi Akar κατά την επίσκεψη του σήμερα (8/12) στο αρχηγείο του Στρατού στην Άγκυρα.
Ο Τούρκος υπουργός φέρεται να δήλωσε πως "το Μνημόνιο Κατανόησης που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη δεν παραβιάζει το διεθνές δίκαιο" συμπληρώνοντας ότι δεν αποτελεί απειλή για άλλες χώρες, ούτε παραβιάζει τα δικαιώματα τους ή το διεθνές δίκαιο.
Επίσης, ο Akar, αναφορικά με το ΝΑΤΟ δήλωσε ότι η χώρα του λαμβάνει σοβαρά τις απειλές κατά της συμμαχίας, αλλά αναμένει και από την πλευρά του το NΑΤΟ να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του έναντι της Τουρκίας.
Συμπλήρωσε, ότι η τουρκική πλευρά εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τις συμφωνίες για τη βόρειο Συρία και περιμένει να πράξουν ανάλογα οι ΗΠΑ και η Ρωσία.
Λίγο νωρίτερα το τουρκικό πρακτορείο Anadolu ανέφερε ότι "η αναγνωρισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη κυβέρνηση της Λιβύης επικύρωσε τη συμφωνία που συνήψε με την Τουρκία και αφορά τη δικαιοδοσία στη θάλασσα καθώς και τη στρατιωτική συνεργασία και ασφάλεια των δύο πλευρών".
Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης της Λιβύης, η κυβέρνηση της χώρας ζήτησε από όλες τις αρμόδιες αρχές να θέσουν σε ισχύ τις διατάξεις του μνημονίου, αμέσως μετά την επικύρωσή τους.
Η εν λόγω συμφωνία θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα της Kυβερνήσως της Λιβύης στις αρχές του 2020, όπως δήλωσε ο Λίβυος υπουργός Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το πρακτορείο της Τουρκίας.
Eπίσης, το Anadolu, πιστό στην κυβερνητική του προπαγάνδα, σημειώνει: "Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, η περιοχή της Μεσογείου έχει πολύ μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Τουρκία, από την πλευρά της, ζήτησε από τις γειτονικές χώρες να μοιραστούν ισομερώς τον συγκεκριμένο φυσικό πλούτο, αλλά οι εκκλήσεις της έπεσαν στο κενό".

www.bankingnewsd.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης