Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Σε υψηλά 7 μηνών σκαρφάλωσε ο κλάδος υπηρεσιών τον Νοέμβριο 2019 - Στις 53,5 μονάδες ο δείκτης PMI

tags :
Κίνα: Σε υψηλά 7 μηνών σκαρφάλωσε ο κλάδος υπηρεσιών τον Νοέμβριο 2019 - Στις 53,5 μονάδες ο δείκτης PMI
Τα στοιχεία για τον κλάδο υπηρεσιών στην Κίνα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σημαντική άνοδο κατέγραψε ο κλάδος υπηρεσιών στην Κίνα τον Νοέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (4/12) στοιχεία της Markit, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 53,5 μονάδες, έναντι 51,1 μονάδων τον Οκτώβριο του 2019, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά μηνών.
Παράλληλα, τα στοιχεία της Markit αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα καταγράψει οριακή άνοδος στις 51,2 μονάδες.
Όσον αφορά τον σύνθετο δείκτη PMI, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται και ο κλάδος μεταποίησης, καταγράφηκε άνοδος στις 53,2 μονάδες, έναντι 52 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Οι νέες παραγγελίες κατέγραψαν άνοδο και στους δύο κλάδους, ενώ οι εξαγωγές του κλάδου υπηρεσιών αυξήθηκαν για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.
«Η ανάκαμψη για την οικονομία της Κίνας συνεχίστηκε τον Νοέμβριο, καθώς η εγχώρια και εξωτερική ζήτηση βελτιώθηκαν», τόνισε ο διευθυντής μακροοικονομικών αναλύσεων του CEBM Group, Zhengsheng Zhong, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «οι εμπορικές διαμάχες αποτελούν τον κύριο λόγο της οικονομικής επιβράδυνσης φέτος και θα αποτελέσουν βασικό παράγοντα για τη σταθεροποίηση και την ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας το επόμενο έτος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης