Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι για το πετρέλαιο ενόψει ΟΠΕΚ και ΗΠΑ - Στο +3,81% και τα 63,14 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ράλι για το πετρέλαιο ενόψει ΟΠΕΚ και ΗΠΑ - Στο +3,81% και τα 63,14 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +4,31% στα 58,52 δολ. ανά βαρέλι
Ισχυρή άνοδο σημείωσε σήμερα Τετάρτη (4/12) το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την αυριανή συνάντηση των χωρών που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ, ενώ στήριξη προσφέρθηκε στην αγορά μετά την ανακοίνωση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας για τα αποθέματα αργού της περασμένης εβδομάδας.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2020 για το Brent ενισχύθηκε κατά +3,81% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 63,14 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2020 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +4,31% στα 58,52 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ αναμένεται να συναντηθούν αύριο στη Βιέννη προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο εμβάθυνσης των περικοπών στην παραγωγή τους, καθώς και ενδεχόμενη επέκταση της συμφωνίας μέχρι τον Ιούνιο του 2020.
Ωστόσο, αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ+ θα ανακοινώσουν προς το παρόν μία επέκταση της συμφωνίας, διατηρώντας τα επίπεδα περικοπών που έχουν οριστεί από το προηγούμενο έτος.
Image
«Πιστεύουμε ότι ο ΟΠΕΚ θα μπορούσε να ανακοινώσει επέκταση των περικοπών για το σύνολο του 2020 αντί για τους τρεις με έξι μήνες που εκτιμά αυτή τη στιγμή η αγορά», αναφέρουν σε σημείωμά τους οι αναλυτές της PNB Paribas.
«Η επέκταση με δυνατότητα αναθέωρησης της πολιτικής στην επόμενη συνάντηση θα έστελνε ένα ισχυρό μήνυμα δέσμευσης από τις χώρες που υπέγραψαν τη Διακήρυξη Συνεργασίας», τόνισαν οι αναλυτές της γαλλικής τράπεζας.
Σημειώνεται ότι τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου ανέφεραν ότι τα αποθέματα αργού κατέγραψαν πτώση της τάξεως των 3,7 εκατ. βαρελιών την περασμένη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης