Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο νοσοκομείο ο Κούρδος ηγέτης Selahattin Demirtas - Υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις

Στο νοσοκομείο ο Κούρδος ηγέτης Selahattin Demirtas - Υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις
Η αδελφή του κρατούμενου, αποκάλυψε στο Twitter ότι ο φυλακισμένος ηγέτης είχε βρεθεί χωρίς τις αισθήσεις του μέσα στο κελί
O εξέχων Κούρδος πολιτικός Selahattin Demirtas διακομίσθηκε σήμερα στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε πρόσθετες εξετάσεις μετά τη δυσφορία που αισθάνθηκε στο κελί του την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές.
Η αδελφή του κρατούμενου, αποκάλυψε νωρίς το απόγευμα μέσω Twitter ότι ο φυλακισμένος ηγέτης είχε βρεθεί χωρίς τις αισθήσεις του μέσα στο κελί του στις 26 Νοεμβρίου "έπειτα από αναπνευστικά προβλήματα και πόνους στο στήθος".
Σύμφωνα με αυτήν, οι τουρκικές αρχές είχαν αρνηθεί αρχικά να τον μεταφέρουν σε νοσοκομείο.
Ο συγκρατούμενός του Abdullah Seidan τού έδωσε τις πρώτες βοήθειες, πριν φθάσει ασθενοφόρο και ο Demirtas υποβληθεί σε καρδιογράφημα.
Ο εισαγγελέας της Ανδριανούπολης (Εντιρνέ), της περιοχής στην οποία κρατείται ο Demirtas, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο κρατούμενος έλαβε επί τόπου την απαραίτητη υγειονομική περίθαλψη στις 26 Νοεμβρίου και ότι μεταφέρθηκε σήμερα στο νοσοκομείο για πρόσθετες εξετάσεις "αν και δεν βρέθηκε κανένα πρόβλημα υγείας".
Ο Demirtas, πρώην εμβληματικός ηγέτης του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), κρατείται από τον Νοέμβριο του 2016 για κατηγορίες σε σχέση με "τρομοκρατία".
Κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως 142 χρόνια.
Ο πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan κατηγορεί συχνά το HDP ότι είναι η πολιτική βιτρίνα του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), οργάνωση που χαρακτηρίζεται τρομοκρατική από την Άγκυρα και τους δυτικούς συμμάχους της.
Βουλευτές του κόμματος αυτού τέθηκαν υπό κράτηση τις τελευταίες εβδομάδες, κατηγορούμενοι και αυτοί για σχέσεις με τρομοκρατική οργάνωση.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης