Αχτσιόγλου: Οπισθοδρόμηση, αδιαφάνεια, αυταρχισμός οι αρχές της ΝΔ – Ο Βρούτσης καταργεί εργασιακά δικαιώματα

Αχτσιόγλου: Οπισθοδρόμηση, αδιαφάνεια, αυταρχισμός οι αρχές της ΝΔ – Ο Βρούτσης καταργεί εργασιακά δικαιώματα
«Η ΝΔ επιβεβαίωσε και στη συνταγματική αναθεώρηση ότι παραμένει απόλυτα πιστή στις αρχές του κράτους της δεξιάς: οπισθοδρόμηση, αδιαφάνεια, αυταρχισμός», σύμφωνα με τη Έφη Αχτσιόγλου
«Η κυβέρνηση της ΝΔ ανακοίνωσε 20% αυξήσεις εισφορών για το 85% των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων», που «θα πλήξουν επίσης, νέους επιστήμονες και εργαζόμενους με μπλοκάκι», δηλώνει για το νέο ασφαλιστικό η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Έφης Αχτσιόγλου.
Η ίδια, σε συνέντευξή της  στην «Κυριακάτικη KONTRA NEWS», εξηγώντας γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι με το νέο ασφαλιστικό η κυβέρνηση επιβαρύνει και παραπληροφορεί την κοινωνία, συμπληρώνει  ότι η κυβέρνηση για τα ανώτερα εισοδήματα ανακοίνωσε πολύ μεγάλες ελαφρύνσεις.
Όπως εξηγεί, «τα χαμηλά εισοδήματα και η μεσαία τάξη επιβαρύνονται αδικαιολόγητα, ενώ τα ανώτερα εισοδήματα ευνοούνται και εξοικονομούν χρήματα ώστε να μπορούν να τα επενδύσουν σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, όπως επιδιώκει η κυβέρνηση.
Στην πραγματικότητα το 85% αυτών των εργαζομένων καλείται να πληρώσει τις ελαφρύνσεις του 10% των ανώτατων εισοδημάτων.
Αν αυτό δεν λέγεται πολιτική για την ελίτ εις βάρος των πολλών, τότε δεν ξέρω τι λέγεται. Συγχρόνως, ένας επαγγελματίας με εισόδημα 8.000 ευρώ τον χρόνο θα πληρώνει τα ίδια με έναν που βγάζει 50.000 ευρώ τον χρόνο.
Πρόκειται για τον ορισμό της αδικίας.
Παράλληλα, προαναγγέλθηκε η κατάργηση της μόνιμης 13ης σύνταξης που νομοθετήθηκε και καταβλήθηκε -ολόκληρη στους χαμηλοσυνταξιούχους και αναλογική για ψηλότερες συντάξεις- επί ΣΥΡΙΖΑ το 2019.
Για να συσκοτίσει αυτή την περικοπή, η ΝΔ διαρρέει ότι θα καλύψει τους συνταξιούχους με ένα ουσιωδώς μειωμένο «μέρισμα» που θα καταβληθεί μόνο εάν και εφόσον υπάρχει επαρκές υπερπλεόνασμα στα τέλη του 2020».
Σημειώνει πως το πιο ακραίο «είναι ότι την ώρα που η συντριπτική πλειονότητα των ασφαλισμένων πρόκειται να επιβαρυνθεί πολύ και αδικαιολόγητα, τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης ουσιαστικά δοξάζουν την κυβέρνηση για τις επιλογές της.
Δυστυχώς όμως την πραγματικότητα οι πολίτες θα την καταλάβουν σύντομα στην τσέπη τους.
Διότι δεν μπορείς να τους κοροϊδεύεις όλους για πολύ καιρό».
Ακόμη, η κ. Αχτσιόγλου κληθείσα να σχολιάσει το πεντάμηνο του Γ. Βρούτση στο υπουργείο Εργασίας, αναφέρει  πως «συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει στις αρχές του 2015».
Κατά την ίδια, ο κ. Βρούτσης «το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να καταργεί εργασιακά δικαιώματα, να χτυπάει τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις και να μειώνει μισθούς, να αυξάνει τις απλήρωτες συντάξεις και να ξανακάνει ελλειμματικό το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, να διευκολύνει και να αυξάνει τις απολύσεις.
Ουσιαστικά, σήμερα επαναλαμβάνει τον εαυτό του και υπηρετεί ξανά την αντικοινωνική πολιτική της ΝΔ όπως και την εποχή του δευτέρου Μνημονίου», κάτι που «το συνοδεύει με επικοινωνιακές φούσκες, τηλεοπτικά σόου και fake news, πρακτικές με τις οποίες έχει ταυτιστεί και έχει γίνει συνώνυμό τους».
Για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, η κ. Αχτσιόγλου υπογραμμίζει πως «όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις της κοινωνίας αλλά με ευθύνη της ΝΔ κατέληξε να είναι οπισθοδρομική σε πολλά σημεία της».
«Η ΝΔ επιβεβαίωσε και στη συνταγματική αναθεώρηση ότι παραμένει απόλυτα πιστή στις αρχές του κράτους της δεξιάς: οπισθοδρόμηση, αδιαφάνεια, αυταρχισμός», επισημαίνει χαρακτηριστικά.
Για το προσφυγικό, αναφέρει ότι «η ΝΔ βρίσκει μπροστά της τον χυδαίο λαϊκισμό που καλλιέργησε προεκλογικά και μετά την αδράνεια των πρώτων μηνών οι κινήσεις της χειροτερεύουν το χάος που η ίδια δημιούργησε».
Μάλιστα, η κ. Αχτσιόγλου υπενθυμίζει ότι η ΝΔ κατάργησε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και καθυστέρησε για 4 μήνες το πρόγραμμα μετεγκαταστάσεων, δημιουργώντας εκρηκτικές καταστάσεις στα νησιά με τους αιτούντες άσυλο να εκτοξεύονται από τις 15.000 στις αρχές Ιουλίου στις 37.000 σήμερα.
Εκτιμά πως με τα μέτρα που ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες, «ούτε η κατάσταση στα νησιά θα βελτιωθεί, ούτε προφανώς οι συνθήκες για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες θα γίνουν καλύτερες», ενώ «η επιλογή των κλειστών κέντρων κράτησης των 5.000 ανθρώπων που μετατρέπει τα νησιά σε φυλακές, όπου θα κρατούνται όλοι οι αιτούντες άσυλο, οικογένειες και ανήλικοι, είναι αντίθετη σε κάθε αρχή του διεθνούς δικαίου και σε κάθε έννοια σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Τέλος, σε ερώτηση για τον νόμο για τη ΔΕΗ που ψηφίστηκε πριν λίγες μέρες, η κ. Αχτσιόγλου αναφέρει ότι η ΝΔ μετατρέπει το φυσικό μονοπώλιο στο φυσικό αέριο σε ιδιωτικό μονοπώλιο, καθώς παραχωρεί πλέον σε ιδιώτες ολόκληρο το ποσοστό του δημοσίου, τόσο στις υποδομές, όσο και στην εμπορία.
«Η μονοπωλιακή αυτή διαχείριση θα ανεβάσει το κόστος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ δεν διασφαλίζει την τροφοδότηση όλων των πολιτών και των επιχειρήσεων.
Αλλά και στην ηλεκτρική ενέργεια, το μόνο σχέδιο που υπάρχει είναι αυτό του ξεπουλήματος των υποδομών και των δικτύων διανομής.
Το μόνο που έχει καταφέρει μέχρι στιγμής με τις επιλογές της η κυβέρνηση στο ζήτημα αυτό, είναι οι αναίτιες και άδικες αυξήσεις για τους καταναλωτές και συνεπακόλουθα το να χάνει η ΔΕΗ χιλιάδες συνεπείς πελάτες εδώ και δύο μήνες», υπογραμμίζει.
Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά της ΔΕΗ, αναφέρει ότι  «η κυβέρνηση παρενέβη με νόμο και κατήργησε την ισχύουσα συλλογική σύμβαση εργασίας της επιχείρησης για τους νέους εργαζόμενους, πράξη νομικά και κοινωνικά απαράδεκτη» και έτσι, δημιουργεί «εργαζομένους δύο ταχυτήτων με εντελώς αυθαίρετο και άδικο τρόπο»
Μάλιστα, κατηγορεί τον Κ. Χατζηδάκη ότι «προσπάθησε με καταφανή ψεύδη να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά όχι για όσα σας προανέφερα, αλλά για την κατάργηση της μονιμότητας που τάχα εισήγαγε ο νόμος του, όταν η μονιμότητα έχει καταργηθεί από το 2012».
«Πρόκειται για άλλη μια περίπτωση που με τις επιλογές της η κυβέρνηση βλάπτει ουσιωδώς το συμφέρον της ελληνικής κοινωνίας και επιχειρεί να συσκοτίσει την κατάσταση με φθηνούς επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς», καταλήγει η κ. Αχτσιόγλου.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS