Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες απώλειες στο πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο -0,24% και τα 63,12 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ήπιες απώλειες στο πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο -0,24% και τα 63,12 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,02% στα 58,10 δολ. ανά βαρέλι
Ήπιες απώλειες καταγράφει σήμερα Παρασκευή (29/11) το πετρέλαιο, στον απόηχο της νέας κλιμάκωσης των εντάσεων που σημειώθηκε μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας τις προηγούμενες ημέρες.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2020 για το Brent υποχωρεί κατά -0,24% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 63,12 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,02% στα 58,10 δολ. ανά βαρέλι.
Η κινητικότητα σήμερα στην αγορά πετρελαίου αναμένεται να είναι περιορισμένη λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την πτώση, ο «μαύρος χρυσός» αναμένεται να ολοκληρώσει την εβδομάδα καταγράφοντας κέρδη.
Καθοριστικό ρόλο στην εβδομαδιαία άνοδο του πετρελαίου διαδραμάτισε η είδηση ότι οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ αναμένεται να επεκτείνουν τις περικοπές για τρεις ακόμα μήνες, ολοκληρώνοντας τη συμφωνία τον Ιούνιο του 2020.
Ωστόσο, το ενδεχόμενο περαιτέρω εμβάθυνσης των περικοπών στην παραγωγή των χωρών θεωρείται σχεδόν απίθανο.
Παράλληλα, η προσοχή των επενδυτών παραμένει εστιασμένη γύρω από τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας, καθώς την Τετάρτη (27/11) ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, επικύρωσε τα δύο νομοσχέδια που ενέκρινε το Κογκρέσο υπέρ των διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ.
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας κατέστησε σαφές ότι θα προχωρήσει στη λήψη «αυστηρών αντίμετρων» σε περίπτωση που οι ΗΠΑ συνεχίσουν να αναμιγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ, προσθέτοντας ότι τα δύο νομοσχέδια που επικύρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος αποτελούν κατάφωρη επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας.
«Καλούμε τις ΗΠΑ να μην συνεχίσουν την λανθασμένη πορεία, αλλιώς η Κίνα θα λάβει αντίμετρα, και οι ΗΠΑ θα υποστούν όλες τις συνέπειες», ανέφερε η ανακοίνωση του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Η παραπάνω εξέλιξη θα μπορούσε να «παγώσει» την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως, επηρεάζοντας τη ζήτηση πετρελαίου μακροπρόθεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης