Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη για το πετρέλαιο εν αναμονή της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,71% και τα 62,13 δολ. το Brent

Κέρδη για το πετρέλαιο εν αναμονή της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,71% και τα 62,13 δολ. το Brent
Το αμερικανικό αργό σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,62%
Ανοδικά κινήθηκε σήμερα (04/11/2019) το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές ευελπιστούν ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για το εμπόριο, ενώ υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για αύξηση στη ζήτηση μαύρου χρυσού.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2020 για το Brent ενισχύθηκε 0,71% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 62,13 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του 0,62% στα 56,55 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Την περασμένη Παρασκευή (4/11) οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν άνοδο μεγαλύτερη του +2%, μετά την είδηση ότι η Ουάσιγκτον και το Πεκίνο έχουν σημειώσει πρόοδο στις εμπορικές τους συνομιλίες, ενώ παράλληλα η πλευρά των ΗΠΑ τόνισε ότι η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας θα μπορούσε να ολοκληρωθεί αργότερα εντός του μήνα.
Image
«Το ράλι της Παρασκευής χτίστηκε πάνω σε έναν συνδυασμό οικονομικών στοιχείων, τα οποία δεν ήταν τόσο άσχημα όσο ανησυχούσαν οι επενδυτές, και αισιοδοξίας για μία εμπορική συμφωνία», σχολίασε ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της OANDA, Jeffrey Halley, διευκρινίζοντας όμως ότι αυτές οι εξελίξεις «δεν αυξάνουν την αισιοδοξάι για την παγκόσμια οικονομία».
Αργότερα εντός της ημέρας, οι χώρες της Ευρωζώνης και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανακοινώσουν τα στοιχεία για την δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου που αφορά τον Οκτώβριο, ενώ τα αντίστοιχα στοιχεία για την Κίνα θα δημοσιευθύν μέσα στις επόμενες ημέρες.
«Πιστεύω ότι οι εμπορικές συνομιλίες εξακολουθούν να βελτιώνουν το κλίμα, αλλά οι επενδυτές θέλουν περισσότερο πειστικά στοιχεία από την πλευρά των μακροοικονομικών», δήλωσε από την πλευρά του ο Stephen Innes, αναλυτής αγορών της AxiTrader στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης