Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρές πιέσεις στο πετρέλαιο μετά την άνοδο στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο -1,25% και τα 59,49 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ισχυρές πιέσεις στο πετρέλαιο μετά την άνοδο στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο -1,25% και τα 59,49 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό σημείωσε απώλειες της τάξης του -1,83%
Πιέσεις σημείωσε και σήμερα Πέμπτη (31/10) το πετρέλαιο, μετά την άνοδο που κατέγραψαν τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ κατά την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το Brent υποχώρησε κατά -1,25% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 59,49 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξεως του -1,83% στα 54,05 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 25 Οκτωβρίου αυξήθηκαν κατά 5,7 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος των αποθεμάτων θα περιοριστεί στα 494 χιλ. βαρέλια.
Image
«Φαίνεται ότι επιτέλους επιστρέφουμε στην εξομάλυνση των τάσεων για τις εποχιακές πτώσεις», σχολίασε ο αναλυτής του Investing.com, Barani Krishnan, προσθέτοντας ότι «οι εισαγωγές έχουν αυξηθεί κατά περισσότερο από 800 χιλ. βαρέλια και αυτό συνέβαλε στην αύξηση των αποθεμάτων, η οποία είναι μεγαλύτερη του αναμενομένου».
Παράλληλα, ο κ. Krishnan επεσήμανε ότι «ο ρυθμός δραστηριότητας των διυλιστηρίων έχει καταγράψει άνοδο για δεύτερο συνεχόμενη εβδομάδα, αν και παραμένει κάτω από το 90%».
Όσον αφορά τα αποθέματα βενζίνης, σημειώθηκε πτώση κατά 3 εκατ. βαρέλια κατά την περασμένη εβδομάδα, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για πτώση κατά 2,19 εκατ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης πετρελαίου υποχώρησαν κατά 1 εκατ. βαρέλια, έναντι εκτιμήσεων για πτώση της τάξεως των 2,35 εκατ. βαρελιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης