Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban (πρωθ. Ουγγαρίας): Συμφέρει την Ουγγαρία η τουρκική επίθεση στη Συρία

Orban (πρωθ. Ουγγαρίας): Συμφέρει την Ουγγαρία η τουρκική επίθεση στη Συρία
Ενάντια στην αύξηση των προσφυγικών ροών στην Ευρώπη ο Ούγγρος πρωθυπουργός
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός V. Orban δήλωσε πως η στρατιωτική επίθεση της Τουρκίας στη Συρία είναι προς το συμφέρον της χώρας του, καθώς αποφεύγεται έτσι μια αύξηση του αριθμού των προσφύγων που επιδιώκουν να εξορισθούν στην Ευρώπη.
Ο Orban, πιστός στην αντιμεταναστευτική του ρητορική, εκτιμά πως «η ζώνη έχει σταθεροποιηθεί στρατιωτικά με τίμημα συγκρούσεις και μάχες» και η ύπαρξή της θα επιτρέψει στους Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία «να επιστρέψουν στα σπίτια τους».
«Σε διαφορετική περίπτωση, αν δεν πάντε εκεί, οι Τούρκοι θα ανοίξουν τις πόρτες και οι πρόσφυγες θα φύγουν προς την Ευρώπη», υποστήριξε ο Orban.
«Εκατό χιλιάδες απ' αυτούς θα πάνε στη συνέχεια στην Ελλάδα από την Τουρκία, από την Ελλάδα στα Βαλκάνια και από τα Βαλκάνια μέχρι τα ουγγρικά ή τα κροατικά σύνορα», δήλωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος τάσσεται κατά της υποδοχής μεταναστών.
«Το θεμελιώδες συμφέρον της Ουγγαρίας είναι να μην συμβεί αυτό», δήλωσε.
Οι χώρες τις Ε.Ε. έχουν επικρίνει επανειλημμένως την τουρκική εισβολή στη ΒΑ Συρία. Ο Οrban, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει στενούς δεσμούς με τον Τούρκο πρόεδρο Erdogan, προκάλεσε τις επικρίσεις των Βρυξελλών αφού η Βουδαπέστη καθυστέρησε μια κοινή δήλωση της ΕΕ η οποία καλούσε την Τουρκία να βάλει τέλος στη στρατιωτική δράση της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης