Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχώρηση στις ευρωαγορές εν όψει της ψήφισης του σχεδίου για το Brexit από το βρετανικό κοινοβούλιο - Στο -0,17% ο DAX

Υποχώρηση στις ευρωαγορές εν όψει της ψήφισης του σχεδίου για το Brexit από το βρετανικό κοινοβούλιο - Στο -0,17% ο DAX
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX κινήθηκε στο -0,32%.
Με απώλειες έκλεισαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να εμφανίζονται ανήσυχοι για το αν θα εγκριθεί τελικά από το βρετανικό κοινοβούλιο το σχέδιο Johnson-Ε.Ε. για συντεταγμένο Brexit.
Ο Johnson πρόκειται να πάει το σχέδιο στο κοινοβούλιο για ψήφιση, χωρίς όμως ακόμα να έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη της πλειοψηφίας.
Μέσα στο κλίμα αβεβαιότητας, οι κυριότεροι δείκτες της Ευρώπης υποχώρησαν.
Συγκερκιμένα, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε πτώση -0,17% στις 12.633 μονάδες.
Image
Ο FTSE 100 του Λονδίνου κατέγραψε απώλειες -0,44% στις 7.150,57 μονάδες.
Ο CAC στο Παρίσι έκλεισε στο -0,65% στις 5636,25 μονάδες.
Image
Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB σημείωσε απώλειες -0,24% στις 22.321,77 μονάδες.
Image
Τέλος, ο IBEX της Μαδρίτης υποχώρησε -0,11% στις 9.329 μονάδες.
Image
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX κινήθηκε στο -0,32% στις 391,84 μονάδες.
Παρά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν χθες η βρετανική κυβέρνηση του Boris Johnson και η ΕΕ, η αβεβαιότητα για το Brexit παραμένει.
Και αυτό διότι απαιτείται η έγκριση της Βουλής των Κοινοτήτων προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία για το Brexit και να τεθεί σε εφαρμογή.
Μόνο που ο Boris Johnson βάσει των σημερινών δεδομένων, δεν διαθέτει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και εξαρτάται από τις διαθέσεις των βουλευτών των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία όμως σύσσωμα απορρίπτουν τη συμφωνία, τονίζοντας ότι είναι χειρότερη και από αυτήν της Theresa May.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο Economist υποστηρίζει πως ο Johnson χρειάζεται ένα θαύμα προκειμένου να περάσει τη συμφωνία από τη Βουλή.
Ο πρωθυπουργός θα συγκαλέσει συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 18.00 ώρα Ελλάδας σήμερα, στη Downing Street, ενόψει της αυριανής, κρίσιμης ψηφοφορίας για το Brexit στο Κοινοβούλιο, όπως δήλωσε η εκπρόσωπός του.
Το επιτελείο του θα μιλήσει σήμερα σε βουλευτές από όλες τις παρατάξεις, δήλωσε η εκπρόσωπος.
Πρόσθεσε ότι εάν εγκριθεί αύριο η συμφωνία, θα μπορούσε να ξεκινήσει ακόμα και τη Δευτέρα η νομοθετική διαδικασία για το νομοσχέδιο εφαρμογής της.

«Βουτιά» 12% για τη μετοχή της Renault

Ισχυρές απώλειες σχεδόν 12% σημείωσε η μετοχή της Renault στο χρηματιστήριο του Παρισιού, καθώς αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της για τα ετήσια έσοδα και κέρδη της.
Image
Ο τίτλος της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας οδεύει προς τη χειρότερη ημερήσια επίδοσή της τα τελευτάια έξι χρόνια, με την πτώση να φτάνει νωρίτερα το 15%.
Η Renault και η Nissan ανακοίνωσαν αλλαγές στη διοίκηση την περασμένη εβδομάδα, την ώρα που η παγκόσμια βιομηχανία κατασκευαστών αυτοκινήτου δέχεται ιχυρές πιέσεις λόγο των πιο ασυτηρών κανονισμών για τις εκπομπές αερίων και της ανάγκης για επενδύσεις σε ηλεκτρικά οχήματα.
Η Renault ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της πιθανότατα θα υποχωρήσουν 3%-4% το 2019, ενώ το λειτουργικό περιθώριο αναμένεται να φτάσει στο 5%, έναντι στόχου για 6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης