Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές εν μέσω προσδοκιών για το εμπόριο - Στο +0,45% και τις 21.551,98 μονάδες ο Nikkei

tags :
Θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές εν μέσω προσδοκιών για το εμπόριο - Στο +0,45% και τις 21.551,98 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,38% στις 25.780,50 μονάδες
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα Πέμπτη (10/10) οι αγορές της Ασίας, εν μέσω προσδοκιών στις τάξεις των επενδυτών ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα θα καταλήξουν σε μία εμπορική συμφωνία κατά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,45%, καθώς οι μετοχές των FamilyMart και SoftBank ενισχύθηκαν κατά +2,24% και +0,77% αντίστοιχα, ενώ ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία παρέμεινε οριακά αμετάβλητος, και συγκεκριμένα στο +0,01% και τις 6.547,10 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,38% στις 25.780,50 μονάδες, με τις μετοχές των AAC Technologies και Sunny Optical να ενισχύονται κατά +9,77% και +4,62% αντίστοιχα, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν παρέμεινε κλειστός λόγω αργίας.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite σημείωσε άνοδο της τάξεως του +0,74% στις 2.946,46 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη SZSE Component, ο οποίος έκλεισε στο +1,07% και τις 9.608,01 μονάδες.
Αντίθετα, ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα έκλεισε με πτώση της τάξεως του -0,88% στις 2.028,15 μονάδες, παρά το γεγονός ότι η μετοχή της LG Electronics ενισχύθηκε κατά +0,44%.
Σύμφωνα με το Bloomberg News, η αμερικανική κυβέρνηση πραγματοποιεί ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής των δασμών που είχαν προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδας, προκειμένου να επιτύχει μία εμπορική συμφωνία με την Κίνα, κατά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.
Επιπλέον, η New York Times ανέφερε ότι οι ΗΠΑ θα εκδώσουν σύντομα άδειες σε ορισμένες αμερικανικές εταιρείες, προκειμένου να μπορούν να επιστρέψουν σε επαγγελματικές δραστηριότητες με την Huawei Technologies, μία εξέλιξη η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική αποκλιμάκωση των εντάσεων.
Ωστόσο, η κινεζική South China Morning Post ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στις χαμηλόβαθμες συναντήσεις των δύο χωρών, γεγονός που θα μπορούσε να αναβάλει τη συνάντηση υψηλού επιπέδου, η οποία είχε προγραμματιστεί για σήμερα.
Ήπιες απώλειες καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, παρά το γεγονός ότι τα αποθέματα αμερικανικού αργού κατέγραψαν άνοδο μεγαλύτερων των εκτιμήσεων κατά την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το Brent υποχωρεί κατά -0,21% με την τιμή του να διαμορφώνονται στα 58,20 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,23% στα 52,47 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2019 αυξήθηκαν κατά 2,9 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στα 1,4 εκατ. βαρέλια.
Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 1,2 εκατ. βαρέλια, έναντι εκτιμήσεων για πτώση 260 χιλ. βαρελιών, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση για τα προϊόντα διύλισης πετρελαίου, και συγκεκριμένα κατά 3,9 εκατ. βαρέλια.
Οι τιμές του πετρελαίου βρίσκοντα ήδη υπό πιέσεις κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, μετά τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Federal Reserve, τα οποία έδειξαν ότι η αγορά ενδέχεται να περιμένει περισσότερες μειώσες επιτοκίων σε σύγκριση με αυτές που η τράπεζα κρίνει ότι είναι απαραίτητες για την τόνωση της οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης